Po parih dnevih uporabe telefona Nokia N900, sem prišel do zanimivega problema. Namreč USB povezava med N900 in Ovi Suite ne deluje!
Ko sem guglal, sem našel precej debat na to temo – If You Love Ovi, You’ll Hate The N900, Ovi Suite and N900, N900 x PC Suite.. Očitno bo treba naložiti PC Suite verzijo, da bom lahko N900 priključil na računalnik in naredil sinhronizacijo!

In še ena zanimiva stvar, podobno kot je bilo pri iPhonetu na začetku – Nokia N900 nima MMS-ov!

nokia-ovi-suite

14 Responses to Nokia N900 – usb povezava med telefonom in OVI Suite ne deluje!

 1. nejkonok pravi:

  Meni je to z MMS popolnoma nerazumljivo. Saj verjetno bodo nekako poštimali ali kaj?!

 2. Jan pravi:

  eh MMSi so overrated, men je bolj čudno kok dajo ven telefon, ampak ne prilagodijo programske opreme, kaj jim ni jasno? :D

 3. Jan pravi:

  pozabu prej dat URL do bloga, da boš vedu za točke :P

 4. Manuela pravi:

  Huh…zgodba se ponavlja. Spet prehitevajo sami sebe: nekaj smo mogli dat ven…da lažje Božiček nosi darila ;) Upam, da ne bo s popravki kot je bilo pri N97 :/

 5. Timi pravi:

  A lahko poveš ki si kupil N900… ker nisem spremljal … in kolko si dau za njo … kar se pa tiče MMSov … mislim da jih ne rabiš … danes se za prenos uporabljajo naprednejše tehnologije … :)

 6. nejkonok pravi:

  Jaz v svojem današnjem postu (glej zgoraj) ugotavljam, da je integracija VoIP, IM in “navadnega” telefoniranja pozitivna. Had, si ti v vsakodnevni uporabi že preizkusil kakšen Skype ipd?

 7. Matic pravi:

  ČLANEK

 8. Matic pravi:

  Kot sem napisal na svojem blogu, mislim, da MMSov ne bo nihče pogrešal.

  Dejansko jih niti sedaj ko jih imam možnost pošiljati, ne uporabljam.

  Je pa zato veliko večji plus integracija VoIP storitev.

 9. nejkonok pravi:

  Jaz pa precej uporabljam MMSe. Mislim, da za komunikacijo s povprečnim uporabnikom mobilnih storitev to funkcijo še vedno potrebujemo; še ni obsolete. Niso še vsi tako napredni, da bi kar twitpicali al neki.

 10. Kuki pravi:

  Kar se tiče OVI-ja. A sploh rabiš povezavo na OVI suite na compu. Na moji N 5800 zadeva dela kar na telefonu – samo Wi-fi linijo rabiš, pa lahko vse narediš na telefonu. V bistvu glede na to, da imam na domačem compu naložen Ubuntu – linux si lahko kar predstavljaš, da itak ne deluje nobena stvar iz priloženega CD-ja. Pa se je pol treba znajdet po domače – ponavadi je to na linuxu lažja in enostavnejša pot (prenos slik, filmov, prenos bluetooth, nalaganje programov…), kot pa so si jo zamislili izdelovalci programja za widowse.

 11. jodlajodla pravi:

  ne dela z Ovi Suite, potem dela s PC Suite – al je ista pesem?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.