had blog roni kordis had blog roni kordis

Viktorji 2009 – dobitniki Viktorjev 2009

Leto je naokrog in prireditev Viktorji 2009 je za nami. Znani so dobitniki Viktorjev 2009 in čas je, da skritiziram prireditev, obiskovalce v dvorani, prejemnike nagrad in podeljevalce! Saj to se itak pričakuje, kajne?

Moji prejšnji zapisi na temo Viktorjev:

Letošnji dobitniki Viktorjev:

Viktor za življenjsko delo – Dragan Bulič
Viktor za posebne dosežke – Val202
Viktor za posebne dosežke – Perpetuum Jazzile


Viktorji popularnosti

TV osebnost – Boštjan Romih
TV oddaja – Na zdravje!
Radijska postaja – Radio Center
Radijska osebnost – Denis Avdič
Glasbena osebnost – Siddharta
Lokalna TV – Golica TV

Strokovni viktorji

Voditelj informativne oddaje – Slavko Bobovnik
Informativna oddaja – Odmevi
Voditelj zabavne oddaje – Jurij Zrnec
Zabavna oddaja – As ti tud not padu?!
Dokumentarna oddaja – Darfur – vojna za vodo
Otroška ali mladinska oddaja – Enajsta šola
Obetavna medijska osebnost – Sekumady Condé
Igrana oddaja – Angela Vode, skriti spomin

Leta 2008 sem zapisal:

Vsem ostalim želim več sreče prihodnjič! Tudi ustvarjalcem Viktorjev. Ker tole je izpadlo vse skupaj precej čudno. Nezainteresirani obiskovalci v na pol praznem Cankarjevem domu, podeljevalci, ki so bili ali pod vplivom alkohola ali kakšnih zanimiv substanc in so govorili nebuloze, prejemniki nagrad, ki so hoteli biti zabavni in pa tudi voditelja, ki sta šla za kak trenutek celo predaleč.

In pri tem ostajam. Ne bom dodatno kritiziral in pljuval prireditve, vendar je Dragan Bulič v svojem zahvalnem govoru povedal veliko resnice – ljudje ne znajo spraviti svojih riti iz stolov in zaploskati, kot se spodobi, organizatorji pa rajši dobijo “tuje” bande na oder, kot da bi izbrali kaj domačega. Ampak dovolj o tem.

Priporočam še branje zapisov:

 1. Tadej Toš je res carsko odvodil prireditev. Mogoče mi na koncu ni blo najbolj všeč, kako je Bulić pokomentiral izbor glasbe. Zdi se mi, da naša država vseeno nima nekih pevskih talentov.

  Pač moje mnenje!

 2. Timi, meniš da nimamo nekih pevskih talentov?
  Se motiš, veliko jih je, s tem da jih prav tako veliko vmes propade, ker ne morejo od tega živeti, kot naši južnjaki. Zakaj propadejo? Ker naši organizatorji ter pomembneži dajejo tujcem prednost, namesto da bi izkoristili ter ponudili priložnost našim. Vemo da našim ponavadi ponudijo nastop brez ali z minimalnim plačilom, medtem ko južnjakom ugodijo vsem zahtevam.

  Drugače pa, če bi tudi organizatorji bili mnenjam, da nimamo dovolj kakovostne glasbe, ki bi lahko bila primerna za takšne dogodke, potem tudi takšnih dogodkov ne potrebujemo. Se mi pa zdi malce nizkotno njihovo podcenjevanje lastnega naroda z organizacijo Viktorjev z tujci(izvajalci oz. top presenečenje – naj raje pripeljejo kakšno zvezdo iz ZDA) in si ne zaslužijo niti kanček pohval.

  Drugače pa ima Bulič prav in me veseli da je spregovoril o tem na velikem dogodku, ki se je večinoma šuščjalo, nihče pa si ni upal javno omeniti ničesar.

  LP

 3. Hm, ko ljudje sedijo tam dve uri in se dolgočasijo, ter gledajo folk na odru, ki misli, da je zanimiv, potem verjamem, da se jim ne da vstati, sploh pa ne za nekoga, ki sam zase misli, da je legenda. Bulič je krepko zaj…, čeprav je v svojem govoru imel marsikaj prav.
  Nekako ne vidim bistvene razlike med ljudmi, ki so se zvrstili na odru Viktorjev in ljudmi, ki so nastopili v oddaji Talent. Žal.

 4. Matjaž, če tako gledamo potem je pa itak brezveze imeti Viktorje, saj nimamo nikogar ali samo peščico dobih ljudi, ki bi lahko dobili viktorja. No seveda če smo črnogledi, če se spomnite Ladota na začetku in Bizovičarja, sta tudi ona dva imel “slabe trenutke”. Je pa res da vlečemo pri nas vedno ene in iste in ne devamo drugim priložnost da se pokažejo. Sem prepričan da imamo v Slovenskem prostoru veliko talentov, ki nimajo priložnosti “postati prepoznavni”, predvsem zaradi določenih ljudi ki jih omejujejo. S tem pa posledično dajejo prednost “svojim”, kar posredno pomeni za njih tudi več denarja za njih (moje mišljenje).

 5. Kdor pravi, da Slovenija ne premore glasbenih talentov, kaže na lastno nerazgledanost oz. zabitost. Je treba poleg plačanih člankov pojočih kozmetičark 24ur.com brati še kaj drugega in iti na kakšen kvalitetnejši koncert, ne samo lokati kuhančka na debilnih silvesterskih veselicah, kjer ti ušesa pacajo razni Plestenjaki, Daniele in ostali ološ.

Komentarji so zaprti.