South Africa 2010 – Panini Stickers – zbiranje sličic nogometašev je moja nova obsesija!
Danes je bil poleg časopisa Delo album za sličice nogometašev, ki bodo igrali v Južni Afriki. In odločitev je bila hipna. Hočem zbrati preko 600 sličic in uživati v menjavi dvojnih, iskanju zadnjih in predvsem obujati spomine na otroštvo, ko sem zbiral Tarzana, Životinjsko carstvo in še cel kup drugih (pa se jih sedaj ne spomnim).

Občutek, ko sem odprl prvi zavojček s sličicami je bil fenomenalen. Vendar je velika med otroštvom in situacijo sedaj. Takrat sem zbiral dinarčke (dinarje), da sem si lahko kupil kakšen zavojček sličic, sedaj pa se je to spremenilo. Namreč zbiranja denarja, donacije babice in dedka, predvsem pa vsak obisk v trgovini in prošnja za sličice, sedaj več ni. In tudi občutek ko si kupiš cel “bundle” ni več enak. Ampak to pride z leti!

Klik na fotografijo za ostale fotografije South Africa 2010 – Panini Stickers
South Africa Panini


Sedaj bom počasi poskusil napolniti album, predvsem pa upam, da ga bom zapolnil do konca in ne bom vrgel puške v koruzo, kot storim z večino “navdušenj”. In predvsem upam, da se bo našlo dovolj ljudi, ki bodo menjali sličice in uživali v spominu na otroštvo!

Je pa tole čisti biznis. Namreč 5 sličic v enem zavojčku stane 0.5€. In otroku je težko odreči par zavojčkov pri obisku trgovine. In na koncu, ko ti manjka 50 sličič, lahko pri uvozniku kupiš tudi posamezne po ceni 0.25€ za eno! In ker zbira tole cel svet?! Hmm. Kot bi Panini tiskal denar!

A se še kdo spomni “fucanja” – “frcanja” s sličicami? Bi kdaj organizirali kakšen “turnir”? p.s.: a sem otročji, ker zbiram te sličice? oz. ali jih tudi ti?