Slovenski nogometaši so včeraj uresničili kar je 2mio Slovencev pričakovalo (1 gor ali dol). Premagali so Rusijo in svetovno prvenstvo v nogometuJužna Afrika 2010 – je njihova zaslužena destinacija. O tekmi je bilo že veliko povedanega, v naslednjih dneh bo še več. Itak smo po tekmi postali takoj vsi Slovenci največji strokovnjaki za nogomet.
Upam, da bo Borut Pahor očistil kopačke nogometašem pred očmi javnosti, tako kot je napovedal in se ne bo skril za floskulami, kot ponavadi stori!

In kar je še pomembnejše pri vsem tem – včerajšnji večer je spet združil Slovenijo (razen parih izjem). Kot bi pri nas spet tekla med in mleko. Kot da bi bila recesija nekaj, kar se dogaja v nekih drugih državah. Kot da bi bili vsi problemi s Hrvati pozabljeni. Kot da ne bi bilo brezposelnosti. Nogometaši so naredili s to uvrstitvijo v Južno Afriko točno tisto, kar ni uspela narediti naša vlada – dali so upanje Slovencem.

In v Ljubljani je včeraj vladal “kaos”. Ulice so bile polne navijačev, ki so bili krepko podkrepljeni z alkoholom – kot se zagre za takšno tekmo. Avtomobili so imeli izobešene zastave in policisti so samo nemo spremljali dogajanje. Pelo in pilo in proslavljalo se je na ulicah. In narod je bil ponosen da smo Slovenci!

Oz. kot je rekel Milan Kučan pred mnogo leti: Nocoj so dovoljene sanje. Jutri je nov dan.

In kaj se je dogajalo na Twitterju? Ena slikca iz Twitterja!


Fuzbal Slovenija:Rusija

Klik na fotografijo za celotno galerijo Slovenska nogometna reprezentanca
slovenska nogometna reprezentanca

Klik na fotografijo za ogled vseh strani albuma nogometašev South Africa 2010
slikce jar 2010

Klik na fotografijo za ostale fotografije South Africa 2010 – Panini Stickers
South Africa Panini

Klik na fotografijo za celotno galerijo polnega albuma JAR2010
menjava slikic