Ko sem ob 6:30 včeraj odhajal od doma na Prhovcu, je bilo zunaj 13 stopinj (zaenkrat še brez snega!). Nekje v daljavi se je zasanjano prebujalo sonce in poskušalo sramežljivo pokukati čez oblake. Jutranja rosa na travniku me je vabila, vendar včasih morajo lepe stvari počakati in je treba dati prednost ostalim.

Cesta je bila suha in dan pred menoj je bil precej pester. Ko sem se odpeljal od doma z Opel Tigro, sem poslušal moj “omiljeni” Val202. Ker imajo pri sosedih precej muck, ki se zjutraj leno igrajo na cesti, je bila temu primerna tudi hitrost moje vožnje – manj kot 20km/h. In po prevoženih par sto metrih, malce pred avtoodpadom Feštajn, ko sem se pripeljal iz gozda, je nekaj precej velikega švignilo iz moje leve strani – iz gozda čez cesto.

Kljub zaviranju in odmotavanju volana v kontra smer in nizki hitrosti, sem začutil udarec in pok plastike. V trenutku sem ustavil in šel pogledati kaj se je zgodilo. In priznam, ne vem katero žival sem zbil? (na Twitterju smo ugotovili, da naj bi bil jazbec?) Na žalost ji ni bilo več pomoči.


Zaradi tega, ker sem za “zajtrk povozil žival” sem bil veliko bolj jezen nase, kot pa zaradi poškodovanega avta. V bistvu mi je za slednje povsem vseeno, saj bo Zavarovalnica Triglav to uredila!

Očitno je sedaj čas, ko se živali v gozdu parijo in skačejo naokoli, saj ne mine dan, da ne bi kakšne srečal. Vendar do sedaj sem se jim uspešno “izmikal”, včerajšnji dogodek pa me je precej spravil iz tira! Upam, da se ne ponovi!

11 Responses to Bližnje srečanje “tretje vrste” – ni za občutljive želodce

 1. Niko pravi:

  Ko kje vidim napis o pridrževaju pravice, vedno pomislim na to, kako zelo potrebni so v resnih presojah supervizorji.

  Slutenj pa nimaš? Najbrž jim ne zaupaš, kot si bi zaslužile – kar verjemi, da se jim splača prisluhniti. Jaz sem zaradi njih že marsikdaj zmanjšal gas in ugotovil, kako so koristne, da ne storiš nepopravljivega.

 2. had pravi:

  @niko: ce bi lahko obrnil cas, bi ga rade volje.. da neka zival zaradi mene izgubi zivljenje..

 3. Inka pravi:

  ojej… zdele mi je pa mal žal, da nisem bolj resno vzela opozorila v naslovu – ni za občutljive želodce… :)

 4. Luka pravi:

  Pa ti je cel EPP ;) Tako nekako, kot se izdelki raznih firm povsem naključno pojavljajo v filmih in to ponavadi v velikem planu (recimo Apple v House MD)…

 5. had pravi:

  @luka: dobro si opazil.. jeap.. poskusil sem nekako tako “zaciniti” tole pripetijo, da ne bi bila samo okrutna do zivali :)

 6. S pravi:

  Sam jazbeca pa nisem videl v naravi že celo večnost… kje si ga “zahaklal”?

 7. had pravi:

  @s: nad izlakami.. in jih je ocitno kar precej..

 8. ZonPjer pravi:

  Ka pa zdej? Za večerjo? Al ga boš Laibachom podaril?

 9. S pravi:

  Sam grem velikokrat čez Izlake, bom moral kdaj kakšnega pešaka užgati, mogoče kerga srečam (ter seveda če bom imel srečo poslikam) :)
  Drugače pa znajo jazbeci fajn ugriznat, če se počutijo ogrožene (ponavadi ko imajo mladiče).

 10. LukaSLO pravi:

  V primeru, da zbijemo žival je potrebno poklicati policijo (zapisnik), slednja pa bo obvestila lovce, ki bodo poskrbeli za žival.

 11. Ah, škoda. Kaj hočeš, nesreče se zgodijo, ko človek sploh ne pričakuje kaj takega.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.