Ko je decembra lani Memi Bečirovič prevzel vodenje slovenske košarkarske reprezentance, ga je veliko “kauč selektorjev” s komentarji na forumih “križalo” (par primerov):

 • Z vsem dolžnim spoštovanjem do Memija, ampak naj mi nekdo razloži, kako bo Memi, ki v evropskem prostoru ni naredil nič, imel oz. si pridobil avtoriteto in še posebej strokovno avtoriteto nad igralci, ki igrajo v klubih o katerih lahko on samo bere v časopisju
 • Sramota – pogreb !!!
 • Šešok – ostopi takoj!
 • Tudi večina medijev je po parih zaporednih porazih v pripravljalnem obdobju, pred svetovnim prvenstvom v Turčiji, o selektorju pisala precej negativno. In prav takšni so bili tudi komentarji “kauč selektorjev”:

 • Dajmo se že sprijaznit, da letos itak nimamo ekipe za med 8.
 • Me zanima prvi komentar Memija, ko bomo izpadli. Po moje bo nekaj v tem smislu: “Igrali smo dobro, vendar nam je zmanjkalo malo za dober rezultat. Igralcem vsaka čast.” Upam da KZS že pripravlja poslovilno pismo Memiju. ZA VEDNO ADIJO, MEMI.
 • pa tale ja, da selektorsko delo ni lahko. res je zate Memi je pretežko. že neki joka pa to. prav rad bi ga vidu jokat po prvenstvu in iskat razne izgovore zakaj ono zakaj to.

 • Vendar so se stvari začele spreminjati s prvo tekmo na svetovnem prvenstvu, ko smo Tunizijo premagali za 24 točk, drugi izgubili z Američani za 22 točk in z velikim navdušenjem občinstva premagali Hrvate za 7 točk.

  Po tej tekmi se je vse skupaj spremenilo. Komentatorji na forumih so začeli hvaliti Memija Bečiroviča in pozabljene so bile vse ostale stvari:

 • Čestitke Slovenci!
 • Samo hrabre sreča spremlja.Bravo Memi!
 • Letos je to ta pravo in to je pravo timsko delo, ki edino danes prinese rezultat. Ne glede na polfinale in finale – ampak upam, da bodo od nekod potegnili še kaj energije za naprej.
 • Kasneje se je evforija še stopnjevala, ko smo premagali Brazilijo za 3 točke, Iran za 5 točk in Avstralce za 29 točk. Jutri pa naše fante čaka tekma z domačini Turki!

  Zanimiv je fenomen “kauč selektorjev”, ki se obračajo kot sončnice za soncem, oz. ki spreminjajo svoje mnenje odvisno od tega ali naši izgubljajo ali zmagujejo.

  Košarka, kljub odličnim uspehom naše reprezentance, kot tudi odlični ekipi ki jo imamo, še vedno ne dosega “medijske popularnosti” ki jo imajo nogometaši, ki na svetovnem prvenstvu v nogometu niso prišli do osmine finala, kot je to uspelo našim košarkarjem. Tudi vsa “fama”, ki se vrti okoli nogometa je precej večja kot ta okoli košarke. Nikjer v rumenih medijih ne zasledim izjav košarkarjev, nogometaši pa jih precej polnijo.

  Še ena stvar mi je zanimiva pri vsem tem športu ki smo mu priča te dni – zmaga Dejana Zavca, jutrišnja tekma Slovenije proti Turčiji v košarki in Sloveniji proti Srbiji v nogometu in začetku Svetovnega prvenstva v kajak kanu slalomu v Tacnu – namreč ljudje smo povsem navdušeni nad vsem in očitno je šport edina stvar, ki nas lahko poveže in združi, ko nas politika in razmere v Sloveniji razdružujejo!

  p.s.: fantje, do finala ni več daleč :)