Pierluigi Collina – ex nogometni sodnik na Weekend Media Festivalu v Rovinju – fotografije

V Rovinju poteka te dni Weekend Media Festival 2010. Včerajšnje predavanje z naslovom Making decisions, ki ga je imel bivši nogometni sodnik Pierluigi Collina, je bilo najbolj obiskano predavanje v celem dnevu.

Pierluigi Collina, ikona sodništva, naj bi bil “najboljši” sodnik na svetu, sicer pa ambasador MasterCarda, član UEFA sodniškega odbora, itd..??? V Bologni je končal ekonomijo in njegovo predavanje je vleko vzporednice med nogometom in poslovnim življenjem – na podlagi česa naj se delajo odločitve, ki so hipne in na kaj vse mora biti človek pozoren.

Celotno predavanje je za “moje pojme” bilo veliko preveč nogometno (zgodovina nogometa, posnetki tekem, itd..), vendar občinstvo je uživalo. In ko so sledila vprašanja, je bilo prvo seveda zelo pričakovano –
“Kakšno je vaše mnenje o uvedbi elektronskih naprav za pomoč sodnikom?” Ker je Pierluigi Collina član UEFA sodniškega odbora je bil odgovor kot na dlani – ne bo elektronskih naprav, ampak dodatna dva sodnika, ki bosta pomagala pri odločitvah glavnemu sodniku!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Pierluigi Collina – ex nogometni sodnik
PierLuigi Collina Rovinj Fotografije


  1. Uspel sem ga srečati v Istanbulu pred leti, ko je bil še aktiven sodnik. Najbolj karizmatična oseba, kar sem jih srečal. Ko je stopil v veliko restavracijo v hotelu, se je zdelo, da je še zrak nehal krožiti.

  2. ma res take oči, da te kar hipnotizira :) Verjetno je govoril v angleščini. je bil razumljiv?

  3. @uros: njegova anglescina me je presenetila.. prfekt :) in res, si fasciniran nad njegovo pojavo, vendar po drugi strani je bilo govora samo o nogometu :)

  4. ”Kakšno je vaše mnenje o uvedbi elektronskih naprav za pomoč sodnikom?” Ker je Pierluigi Collina član UEFA sodniškega odbora je bil odgovor kot na dlani – ne bo elektronskih naprav, ampak dodatna dva sodnika, ki bosta pomagala pri odločitvah glavnemu sodniku.

    5/5

Komentarji so zaprti.