Ne, ni me še minilo – čeprav sem bil sam prepričan da me bo že zdavnaj. Še vedno spravim svojo leno rit na bicikl in jo mahnem okoli.

Po službi “paše” nekaj bolj umirjenega, nekaj za sprostitev. 23 kilometrov po asfaltu sicer ni nek presežek, sploh pa ne za bicikl, kateremu namen je nekaj drugega kot asfalt. Vendar za razmigati rit je več kot odlično, prav tako pa je precej vzponov na tej preprosto poti.

Da se še pohvalim – skoraj 62km/h je bila najvišja hitrost ki sem jo dosegel včeraj. Moje rekord je sicer nekaj čez 90 km/h, po klancu, v katerega sem včeraj grizel kolena.


5 Responses to Kolesarska pot – Izlake – Zagorje – Kotredež – Zaloka – Izlake

 1. JB pravi:

  A si prepričan, da imaš obseg kolesa pravilno vpisan v števec. 90 km/h moram priznat, da s tankimi gumami na specialki še nisem peljal, kaj šele z gorcem.

 2. had pravi:

  @jb: priblizno kilometer spusta :) in res je slo toliko, ker sem prehitel avto – kolega, ki mi je potem povedal, da je njemu po stevcu kazalo skoraj 100km/h :)

  stevilka je bila zame precej visoka, kajti vozil brez celade.. in gume so bile na “trdaku” primerne.. z giantom bi slo maks 65 po mojih kalkulacijah :)

 3. Matjaž pravi:

  Se mi je zdelo, da sem te včeraj videl, pa prepozno pozdravil, lepo to!
  hja, rekordi na biciklu…
  Imel sem gorca trdaka, tanke gume, pa 2 komarata pred sabo in Zaloški klanec. Iz zavetrja ven je bil max.88,9 km/h. Res da pred 13 leti, tokrat cesta tega ne omogoča več (beri luknje). S specialko moraš imet pa jajca, da se tako pelješ, ker so zelo tanke gume in se za eno lepo ne ustaviš. Sem sprobal.
  Drugih rekordnih klancev v Zasavju pač ni, mogoče v Šentlambertu, pa še tam so luknje na koncu…

 4. inspiron pravi:

  Trije, malo bolj MTB obarvane moznosti, ki sem jih odbrcal v marcu v vasih koncih:
  Nocna Kum: http://www.endomondo.com/workouts/uxgqDAjaktE (spust je vrhunski singletrail v Hrastnik)

  Mrzlica: http://www.endomondo.com/workouts/iBlkERq2orY (spust cez Kal in Klobuk, vecina singletrail)

  Nocna Cemseniska planina: http://www.endomondo.com/workouts/kuhp0ReXqyA (spodni del iz Zabreznika v Izlake je njamiii ;) )

 5. had pravi:

  @inspiron: odlicni traili.. tole bo treba it trajbat :)

  pa cas bi ze bil, da gremo na pir :)))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.