Leta 2009 je v Ljubljani že potekal SeedCamp, kjer so startupi iz Slovenije in širše okolice predstavljali svoje ideje pred investitorji in pred mentorji. Med njimi je bilo cel kup zanimivih idej in nekatere od njih so se tudi dejansko razvile, nekatere pa so bile razvite samo do faze prototipa.

In letos se SeedCamp vrača v Ljubljano – 14. julija 2011, bo v Ljubjani potekalo predstavljanje idej in rešitev (povezanih s spletom, ali mobilnimi napravami) pred potencialnimi investitorji in mentorji, ki bodo pomagali startupom še bolj natančno osmisliti njihove ideje.

Za vse startupe, ki se še niste prijavili, je rok za to 26. junij 2011 – tukaj oddate prijavo in se tako pridružite prijavljenim iz Moldavije, Finske, Kazahstana, Anglije, pa tudi iz Brazilije, Jordanije in celo Kenije.

Če niste startup in ste že uveljavljeno podjetje, potem lahko pomagate s sponzorskimi sredstvi, ki bi organizatorju prišla še kako prav!

seedcamp-ljubljana-003


In še delček iz sporočila za javnost:

Poleg prijavljenih podjetij so najpomembnejši del dogodka mentorji – izkušeni podjetniki in strokovnjaki, ki bodo svoje znanje in izkušnje prenašali na izbrane tekmovalne ekipe. Organizatorji napovedujejo kar 60 mentorjev, ki bodo iz regije pa tudi širše iz Evrope in ZDA.

»Zelo smo zadovoljni, da nam je kot glavnega predavatelja uspelo privabiti Freda Destina iz sklada tveganega kapitala Atlas Venture iz ZDA, ki bo v nadaljevanju programa tudi mentor,« je potrdil podjetnik Jugoslav Petković, ki skrbi za lokalno organizacijo dogodka. »Navdušeni smo tudi nad ostalimi mentorji, ki so vsi po vrsti izkušeni podjetniki ali strokovnjaki s področja razvoja produktov in marketinga. Prihajajo tako iz Slovenije in sosednjih držav, kot tudi iz ZDA, Anglije, Švedske in drugih evropskih držav,« dodaja Petković in napoveduje še več znanih imen med mentorji.

Seedcamp podjetjem ponuja dostop do največje mreže investitorjev in podpornikov v Evropi, ob tem pa si lahko najboljša podjetja obetajo tudi konkretno investicijo. Seedcamp v perspektivna podjetja takoj investira 50.000 EUR in jim tako pomaga dodelati in izpiliti svoj produkt, ki ga nato lahko predstavijo večjim investitorjem in lansirajo globalno.

Partnerji dogodka so: Tehnološki Park Ljubljana, Zemanta, D.labs, Vox.io, RSG kapital in Poslovni angeli Slovenije.