Poletje, čas dopustov in posledično tudi migracij na Hrvaško obalo. In v letu 2011 si ne znamo več predstavljati življenja brez interneta. Internet na telefonu je postal vsakdanja stvar, vendar ko se odpravljamo na počitnice vseeno premislimo koliko denarja nas bo ta razvada stala. Internet z domačimi operaterji v tujini definitivno ni poceni stvar in vsak od nas išče najcenejši mobilni internet na Hrvaškem. O moji izkušnji, ki sem jo imel lani z VIP-om, sem pisal v zapisu – Hrvaška in najcenejši dostop do interneta na morju.

Vendar je letos drugače. Oz. obstaja cenejša varianta dostopa do mobilnega interneta na Hrvaškem, ki se dobi na trgu. Bonbon, navidezni operater mobilne telefonije na Hrvaškem, ki deluje v T-Mobile mreži ima zelo ugodne pakete za dostop do interneta:


Kupiš internet SIM kartico za 10kun in jo polniš po mili volji. Standardne cene ze internet so sicer precej visoke:

  • 1 MB prometa 0,70 kn
  • SMS 0,20 kn
  • MMS 0,70 kn

Vendar obstaja precej precej cenejša varianta – aktiviraš Dnevni internet paket za 3kn in dobiš 300MB dnevno za surfanje po internetu! To opcijo aktiviraš tako, da pošlješ hocu, deaktiviraš pa z necu na številko 0977. Ta cena velja od trenutka, ko prejmeš povratno obvestilo, do natanko polnoči. Če ne odjaviš storitve, se ti avtomatsko podaljša!

In sedaj še najboljši del – SIM kartice za Bonbon prodajajo na Hrvaškem v nekaterih trafikah samo v online prodaji (in jih ne pošiljajo v tujino) – vendar obstaja tudi lažja varianta – kolega Sebastjan vam takšne kartice pošlje po povzetju10 dni internet surfanja po 300MB prenosa na dan vas tako stane 10,90EUR

Naročilo SIM kartice izvedete preko spletnega mesta http://www.mojbonbon.net/, kamor vpišete promocijsko kodo HAD001 (zraven dobite še presenečenje!), prav tako so na spletnem mestu vse informacije o aktivaciji, kot tudi nastavitvah in vse ostalo!

Za nastavitve Interneta in MMS-ja za Bonbon:

Bonbon i T-Mobile (Internet/MMS)

APN: web.htgprs
Proxy: 010.012.000.003
IP port: 8080

APN: mms.htgprs
Server: mms.bonbon.com.hr/servlets/mms
Proxy: 010.012.000.004
IP port: 8080

Navodila za USB stick (modem):
Access Point Name – APN): web.htgprs
Phone Number: *99#

Če želite pošiljati SMSe, je potreben vpis SMS centra: +385970703