Zgodilo se je, iTunes Store je po dolgih letih čakanja prišel tudi v Slovenijo! Zaenkrat je omogočeno nakupovanje knjig in glasbe, na filme bomo morali še malce počakati – vendar upam, da ne tako dolgo kot smo čakali na iTunes Store! In kaj sedaj to pomeni? Da lahko kupujemo albume, ali posamezne komade, ki so na voljo v iTunes Storeu in katerih cene so od 5,99 do 8,99 EUR, cene posameznega komada, ki ga prav tako lahko nabavimo pa so od 0,99 – 1,29 EUR-a.

Oz. konkreten primer. Ali-En je pred mnogo leti izdal album Smetana za frende, ki ga lahko kupimo v iTunes Storeu za 5,99 EUR, če pa želimo samo komad Who is the Real Kekec?, pa ga lahko dobimo za 0,99 EUR-a.

In kaj se je zgodilo, da imamo sedaj tudi v Sloveniji možnost nakupa glasbe? V bistvu ne prav veliko, le Apple se je odločil, da odpre možnost nakupa glasbe in knjig za malce več držav – Bolgarija, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija. In na srečo nas niso pozabili, kot se nam pogosto sicer zgodi.

Do sedaj sem namreč moral, za nakupe glasbe uporabljati zvito metodo – iTunes račun je bil odprt z naslovom v ZDA in moral sem kupovati “gift carde”, s katerimi sem si polnil račun – ker nimam kreditne kartice z ameriškim naslovom. Sedaj bo vse skupaj potekalo drugače, predvsem pa sem zadovoljen, da mi za glasbo ne bo treba iti v trgovino, ampak bom le to sedaj legalno, predvsem pa za manj denarja, naredil iz naslonjača!

Čas je že bil, da se je to zgodilo pri nas. Mogoče je to povezano z otvoritvijo nove Apple trgovine v centru mesta Ljubljana (3. oktobra, ob 17. uri – Kongresni trg 15) – http://www.epl.si/otvoritev/

 

Klik za ostale fotografije Apple Store na 5Th Avenue – New York
had_0146