Refresh

This website www.had.si/blog/2011/09/30/apple-itunes-store-slovenija/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Apple iTunes Store – App Store Slovenija – od sedaj omogoča nakup glasbe in knjig tudi v Sloveniji

Zgodilo se je, iTunes Store je po dolgih letih čakanja prišel tudi v Slovenijo! Zaenkrat je omogočeno nakupovanje knjig in glasbe, na filme bomo morali še malce počakati – vendar upam, da ne tako dolgo kot smo čakali na iTunes Store! In kaj sedaj to pomeni? Da lahko kupujemo albume, ali posamezne komade, ki so na voljo v iTunes Storeu in katerih cene so od 5,99 do 8,99 EUR, cene posameznega komada, ki ga prav tako lahko nabavimo pa so od 0,99 – 1,29 EUR-a.

Oz. konkreten primer. Ali-En je pred mnogo leti izdal album Smetana za frende, ki ga lahko kupimo v iTunes Storeu za 5,99 EUR, če pa želimo samo komad Who is the Real Kekec?, pa ga lahko dobimo za 0,99 EUR-a.

In kaj se je zgodilo, da imamo sedaj tudi v Sloveniji možnost nakupa glasbe? V bistvu ne prav veliko, le Apple se je odločil, da odpre možnost nakupa glasbe in knjig za malce več držav – Bolgarija, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija. In na srečo nas niso pozabili, kot se nam pogosto sicer zgodi.

Do sedaj sem namreč moral, za nakupe glasbe uporabljati zvito metodo – iTunes račun je bil odprt z naslovom v ZDA in moral sem kupovati “gift carde”, s katerimi sem si polnil račun – ker nimam kreditne kartice z ameriškim naslovom. Sedaj bo vse skupaj potekalo drugače, predvsem pa sem zadovoljen, da mi za glasbo ne bo treba iti v trgovino, ampak bom le to sedaj legalno, predvsem pa za manj denarja, naredil iz naslonjača!

Čas je že bil, da se je to zgodilo pri nas. Mogoče je to povezano z otvoritvijo nove Apple trgovine v centru mesta Ljubljana (3. oktobra, ob 17. uri – Kongresni trg 15) – http://www.epl.si/otvoritev/

 

Klik za ostale fotografije Apple Store na 5Th Avenue – New York
had_0146

  1. Ja, noro super, da smo (končno) dobili iTunes Music Store. :)

    Sicer pa nima veze z otvoritvijo trgovine v Lj, ker to itak odpira preprodajalec, ne Apple sam. Najverjetneje so ciljali na velik splav trgovin in to malo pred iPhone dogodkom, tako da bodo na predstavitvi povedali, kako so razširi spletno glasbeno trgovino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja