had blog roni kordis had blog roni kordis

iStore – Apple trgovina v Ljubljani

Po trgovini iStyle, ki je na Gosposvetski v Ljubljani, smo včeraj dobili tudi iStore v nakupovalnem središču CityPark v 1. nadstropju, ki je v lasti FMC.
Na dan otvoritve so ponujali na vse izdelke 10% popust, kar je premamilo marsikaterega kupca Apple opreme.
Sodelavec, ravno v nabavi iPoda, me je prepričal, da sem se mu pridružil. In bilo mi je žl!
Trgovina iStore je majhna, nič posebnega, oz. ni takšna, kot sem si jo sam predstavljal. Vseeno sem upal, da bo Apple Store precej bolj sofisticiran in bolj “fancy”.
Ko sva poskušala primerjati velikost iPod Nano 4GB in Apple iPod 30GB (razlika v ceni je okrog 60€), je prodajalec ugotovil, da nima nobenega odpakiranega in nove škatle ne bo odpiral samo zaradi tega. Ko sva na koncu primerjala cene s popustom, sva razočarana ugotovila, da so cene, kljub popustu višje, kot pa so pri ostalih prodajalcih Apple opreme.

Nekako takole sem si jaz predstavljal Applovo trgovino – Apple Store in Second Life

 1. No po drugi strani …

  Poznam enega od prodajalcev v iStyle štacuni in sem slišal že svašta od štorij iz njegovega delovnega mesta. Glavni luxuz je ta, da je njihov poslovodja tak kreten, da namesto da bi rihtal zalogo svoji štacuni, rajši prodaja zalogo naprej drugim tacunam, tako da je trgovina sama ponavadi brez zaloge. Na zalogi nimajo niti ene rezervne baterije za Mac*Book-e in isti osebek se je enkrat v zadnjih dneh oglasil v skladišču FMC-ja in se je počutil kot Alice v čudežni deželi.

 2. Ravno sem kupil Aplle cinema display… seveda v A, ker je 300€ cenejsi kot pri nas. Popust pa tut dobis brez problema.

 3. Res Samo? Kje točno pa si ga to kupil? Res me zanima, ker se cene tudi pri nas strašno razlikujejo …

 4. @lyla

  Shark multimedia AG v Salzburgu, Majo trgovine po celi Avstriji.

 5. Cene applovih izdelkov so v slo. svinsko visoke, napram drugje. Pa recimo ipod(30gig) v usa stane 300$ v slo pa 300€. To je skoraj 20% razlike…

 6. Ja no, v ameriki tut 8GB nano stane enako kot 30GB iPod. Je pa seveda treba računat tut, da je odvisno kje v USA se kupuje, ker so te cene, objavljene na netu, brez davka (ki se razlikuje od state-a do state-a). Ampak still – marže v slo so obupno previsoke.
  Poleg tega ta nova trgovinica niti premium reseller ni, ane?

 7. Had, če bi rad obiskal tako trgovino, kot si jo predstavljaš se oglasi v Apple Storu na 5. aveniji v New Yorku :) To je svetišče za Apple fane… Prav poseben občutek te obdaja ko se sprehajaš med “verniki” :)

  Nekoliko bliže, in še vedno zelo kul, je trgovina v Londonu, le da pač nima steklene kocke na zgornji ploščadi, tako kot v NY :)

  @Mašon: Marže za prodajalce Apple opreme so v Sloveniji OBUPNE, ne obupno previsoke… Ne vem kdo tukaj dela tako razliko v ceni, ampak trgovci sigurno ne, verjemi. Veliko ima pri tem že politika Appla, da je cena enaka v ZDA in Evropi, le valuta je druga (glej uradne strani).

 8. @yu.go: to glede valute vem, ampak v avstriji recimo shuffle (sem se poglobila preden sem kupovala) stane 79€ z davkom. v ameriki na 5. aveniji v NYC $85,62 ($79 plus davek). pri nas je bil pa 90€ (zdej se mi zdi da je tm 85€)! zakaj potem taka razlika med avstrijo in slovenijo?
  Sicer se strinjam glede 5. avenije… presenetil me je pa, da je bla trgovina nabito polna ob pol polnoči (res da je odprta 24/7) ampak sem vseen pričakvala, da tok pozno ne bo prov dost obiska…

 9. :) Welcome to New York :)

  Jaz sem zadnji večer pred odhodom sklenil kupit darilo svoji najdražji in sem bil v Victoria’s Secret od 21:30 do 23:45 (zaprejo sicer ob 22h), nihče me ni podil ven, prodajalke so kazale svoje ..khm.. joške in riti, da sem lahko izbral pravo velikost… Skratka drugačna logika prodaje – in posledično tudi kupovanja :)

 10. ahm, se vedno prisegam na aris jabolko applovega prodajalca, ce ne drugega, je bil prvi sposoben zrihtat novega imaca.

  Yougo, victoria secret? Jest sem bil totalno razocaran ko sem obiskal eno stacuno v manhatnu, se mi je zdelo da je to neka dost classy zadeva, je pa f*ckin GAP! Torej trash zadevscina cist. Majo too much fajn marketing.

 11. @andraz: Ja ok pustimo vsebino oz. prodajni program, jaz sem tudi mislil da je bolj fancy. Govoril sem o prodajalcih… no, prodajalkah :)

 12. Mja, prodajalci in prodajalke so res povsod na nivoju… Zanimive so ble Sneguljčice v Disney trgovini, in seveda gospodične v V’s secret (moj si je pasu oči na njih, jest pa na perilu :P )
  V applovi trgovini je pa prodajalcev in prodajalk tut dovolj, vse štima, teče, vejo kaj govorijo, znajo pomagat…(za razliko od iStyla, kjer sm 2x naletela na ljudi, ki so vedl tok kot jest).

  Je pa res, NYC je raj za marketing vseh vrst :)

 13. Tudi jaz sem bil včeraj tam. S spletno kamero, vgrajeno v starega iMaca, sem direktno na Youtube posnel zgodovinski trenutek, ko sem upravljal z iPhonom. :P

  Več tukaj.

  En podoben post pa je še v pripravi.

 14. Meni ni jasno, zakaj morajo biti v Sloveniji skoraj za vse izdelke cene dražje, kot na primer v Avstriji ali Nemčiji? Pri nas je standard (plače) manjši, zakaj so potem cene dražje? To sploh ni logično??

 15. a jeb*ga, sem že upal da bo vsaj 1 store poštiman v sloveniji…

 16. Hvala ker mi niste odgovorili na vprašanje, ki sem ga očitno brezveze napisal na list prodajalcu v btc city 1. nadstropje. Očitno je tip tam bol zato da kdo kaj ne ukrade. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. Slučajno sem našel tale post na googlu in sem ga moral pokomentirat, ker je malo zastarel.

  V Sloveniji smo do sedaj dobili 4 Apple Premium Reseller trgovine. iStore (Citypark), iStyle (Kristalna palača), iSpot (MB) in EPL (Kongresni trg). Moram reči, da so te nove trgovine po izgledu končno po vseh Apple standardih, da se jim lahko reče Apple trgovina.

  Ker ravno omenjate iStore od FMC-ja, sem ugotovil, da so se sedaj z novo (BTW ogromno) trgovino preselili čez hodnik Cityparka in trgovina izgleda res super.

  Bil sem tudi v ostalih Apple Premium Reseller trgovinah (razen iSpota v Mariboru) in naj povem, da so res lepe. Najlepša in najdostopnejša mi deluje sicer iStore. Je že bil čas, da tudi v SLO dobimo kaj takega!

 18. Na I-store.si imajo poden odnos do strank, tako kot cela skupina fmc d.o.o. vključno z njihovim nekvalitetnim servisom pro servis d.o.o.

  Apple izdelke kupujte drugje!!!! Nikoli v i-store.si, ker boste svojo odločitev kmalu obžalovali! Namesto, da bi dobil profesionalno storitev, ki si jo vsaka stranka zasluži imaš tam opravka s kreteni, lenuhi, zavušanti, ignoranti… Podn podna.

  Zapomnite si to! Nikoli po apple izdelke v i-store.si!!!

 19. Pozitivne komentarje kle pišejo pa itak zaposleni na i-store.si ali pa tistem gnilem fmc d.o.o.! Se vas prebere na daleč! Samo daleč stran od i-store.si!

Komentarji so zaprti.