Apple iPhone 3G je poslastica za vse ljubitelje telefonov, ki želijo malce več. Cena, ki jo je napovedal Steve Jobs je bila precej nizka in ko je prišel podatek, da ga bo v sosednji Italiji prodajal Vodafone za 499€, sem se odločil, da si kupim prvi mobilni telefon! No, tudi prejšnjo verzijo iPhonea sem imel, vendar samo par dni. Toliko, da sem ga odklenil in se poigral z njim, potem pa sem ga spravil naprej v promet.
In ker sva odšla na počitnice v Italijo, sem se že veselil, da jih bom par pripeljal domov. Pred časom smo se na Koornku dogovarjali, da bi šli v group buy in sem klical v trgovino in jih rezerviral šest. Od takrat je minilo že več kot 14 dni, vendar klica nazaj še nisem prejel!
In sedaj k zanimivemu delu!


Milano, Genova, Verona, Como, Garda, Trst, itd.. so kraji, kjer sem se ustavil in iskal Vodafone trgovino, da bi si kupil iPhonea. In ko sem jo našel, je bil povsod odgovor enak. Nimamo! Vsaj ne za prodajo. Če bi sklenil naročnino, bi se telefon takoj brez problema našel. Potem sem se odločil, da pokukam še v trgovine TIM operaterja, kjer pa je iPhone na voljo samo v naročniškem paketu in ne kot samostojen nakup.
Nekje so mi ponujali rezervacijo telefona, seveda ob polnem predplačilu in ob čakanju vsaj tri tedne na telefon. Drugje so bili presenečeni (Trst), ko sem jim omenil iPhone. Najboljši odgovor pa sem dobil v kraju blizu Gardskega jezera, ko mi je prodajalec odgovoril:”I don’t know!” na vprašanje, če lahko kupim iPhone, ki ga je imel v trgovini?! In sem bil rajši tiho in odšel naprej.

Zakaj je Apple sklenil pogodbo z Vodafonom, če potem v trgovinah nimajo telefonov v prosti prodaji? Zakaj jih imata tako TIM, kot tudi Vodafone dovolj, če skleneš pri njima naročniško pogodbo? Ali je to marketinška poteza? Ali pa samo zelo neprofesionalna poteza, ki si je ne bi smel Apple privoščiti.

Razumem, da gredo iPhonei za med, cene na eBayu so preko 800€, pri nas na Bolhi hočejo 100€ več za telefon, kot je v prodaji. Ali je to vse načrtovano ali pa samo napačen odnos do kupcev. In ko bo čez par mesecev dovolj telefonov na trgu, to ne bo več zanimivo, kajti prišli bodo drugi modeli.

Jezen sem in razočaran nad Vodafonom in prodajalci v njihovih centrih!