Pred desetimi dnevni je bila odprta nova Apple – EPL trgovina na Kongresnem trgu v Ljubljani. Včerajje bilo na Kongresnem trgu zborovanje Occupy Ljubljana, na katerem je bil predstavljen zanimiv transparent, ki sta ga dva udeleženca skoha držala v rokah pred EPL trgovino. Slogan je bil – No Jobs No Apples. Torej sta se ta dva udeleženca v bistvu zavzemala za kapitalizem, če prav razumem to?

3 Responses to No Jobs No Apples – Occupy Ljubljana

 1. Anonimno pravi:

  Mislim, da si narobe razlagaš. Slogan se da razumet na več načinov. Morda bi ti lahko dala Pitija pravi odgovor ;)

 2. Anonimno pravi:

  lahko bi se taisti dan sprehodil še do Prešernovega trga in tam ulovil več takih, ki zagovarjajo kapitalizem, ali pa dodal kako sliko otrok z rdečimi baloni, ki jih je na demonstracijah kar mrgolelo, če smo že pri tem.

 3. Apollo pravi:

  Redki so proti kapitalizmu, večina je proti crony kapitalizmu, kjer peščica užive sadove dela vseh ostalih, saj so velike korporacije prevzele politiko in si ustvarile svet po lastni podobi in ne podobi ljudi (tako v svetu kot v sloveniji) – najprej smo se bali, da nam bodo roboti vzeli delo, zdaj vidimo, da je to samo delno res, drugi del resnice je, da tisti, ki še imajo delo, je le-to povečini robotsko.

  Prav zaradi robotike je vprašanje služb najbolj aktualno vprašanje, saj če ne najdemo drugačnega pristopa k problemu, bomo vedno ujeti v čiste laži politike, ki prodajajo sanje in upanje o več službah.

  Zato je plakat še kako ustrezen, še posebej če se spomniš, da je Foxconn poleti objavil, da bodo kupili milijon! robotov, ker imajo dovolj težav s samomori delavcev. Torej, no jobs – no apples.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.