Me First And Gimme Gimmes – Ljubljana – Kino Šiška – fotografije in video

In sem jih dočakal. Me First And Gimme Gimmes so včeraj odru Kina Šiška naredili pravo “veselico”. Spike Slawson (vokal), Fat Mike (bas kitara), Chris Shiflett (kitara), Joey Cape (kitara) in Dave Raun (bobni) so odigrali odličen set svojih zimzelenih priredb in prikazali, zakaj so brez problema napolnili dvorano. Zaigrali so komade: Leaving on the Jet Plane, Somewhere over the rainbow, Tomorrow, Nobody does it better, Only the good die young, Summertime, Mandy, Don’t cry for me Argentina….

In kar se je dogajalo na odru, se je dogajalo tudi pod njim. Skakanje, poskusi “stage dajvanja”, predvsem pa velik “show off” nekaterih obiskovalcev, ki verjetno niso niti točno vedeli, kaj počnejo tam. In posledično je bila tudi prva vrsta po tleh povsem polita od piva. Tudi mnogo poskusov “uletavanja” na oder, se je končalo pod budnim očesom Kenta (varnostnika) nazaj v prvih vrstah.

Me First And Gimme Gimmes so točno to, kar bi moral vsak bend biti – zabavljači, ki s svojo glasbo služijo denar in ne ravno obratno – sužnji glasbe. Glede na to, da ima vsak od njih kariero v znanem bandu (LagWagon, Foo Fighters, Nofx..) je vse skupaj še toliko bolj zanimivo. Sicer sem včeraj pričakoval več provokacij Fat Mikea, ampak je bil nekako zadržan. Si je pa Joey dal veliko več duška, da “šejkanja” z ritjo Spikea sploh ne omenjam.

Ja, dolga leta sem jih čakal in ko sem se vozil ponoči domov, sem ravno o tem razmišljal. Če bi jih videl pred 15 leti, bi jih gledal v povsem drugačni luči, kot sem jih gledal včeraj. In ja, sem star – to je bil moj zaključek, čeprav mi je všeč, da sem vsaj na enem koncertu dejansko znal zapeti vse komade! Tole spodaj je moj nabor fotografij in videoposnetkov, ki sem jih naredil z iPhonetom!

MFAGG – Ljubljana – Cabaret

MFAGG – Ljubljana – Don’t cry for me Argentina

MFAGG – Ljubljana – SummerTime

MFAGG – Ljubljana – Mandy

MFAGG – Ljubljana – Leaving on the jetplane

MFAGG – Ljubljana – Science Fiction Double Feature

MFAGG – Ljubljana – Nobody does it better

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja