Ne oglašam se na skrite / neznane telefonske številke!

Se oglasite, ko se na vašem mobilnem telefonu izpiše telefonska številka, ki je nimate v imeniku telefona? Ali pa celo številka, ki je skrita?! Sam sem eden izmed tistih, ki se ne oglasi na klic iz skrite telefonske številke, niti ne vrnem klica nazaj, če ni telefonska številka v mojem telefonskem imeniku, ki šteje okoli 800 kontaktov. Glede na to, da mesečno opravim manj kot 100 minut pogovorov, ni to nič nenavadnega. Ampak navada je železna srajca in precej krat me kdo “napizdi” zaradi moje navade, ali razvade – namreč ljudi, s katerimi sem bil kdaj v kontaktu imam v imeniku, prav tako pa dodajam poslovne kontakte v sam imenik. In če me nekdo kliče iz neznane številke in se ne oglasim, potem pričakujem vsaj SMS, kjer se mi predstavi, ali pa vsaj pove, kaj bi rad od mene. Namreč prepričan sem, da je mobilna številka nekaj osebnega, saj je nisem dovolil objaviti v imenikih, niti je ne delim povsod!

Ali pokličete nazaj, ko imate zgrešen klic? Ali lahko preživite dan brez mobilnega telefona?
Dejstvo je, da smo postali odvisniki od mobilnega telefona. Preko 6 milijard ljudi po svetu uporablja mobilno komuniciranje in večina od nas se sploh ne zaveda, da obstaja na GSM telefonu OFF gumbek. Pred leti je bilo to drugače. Dogovori so veljali, zamujanja ni bilo toliko, pogovarjali smo se po stacionarnih telefonih, najprej po tistih ki so bili na žicah, potem po brezžičnih, pa vendar smo živeli. Danes pa si je težko predstavljati življenje brez mobilca. Twitter, Facebook, Instagram, MP3 player, fotoaparat, beležnica, SMS-anje in v končni fazi tudi telefoniranje, so nam spremenili pogled na življenje in tudi stil življenja. Zamujanje je postalo nekaj povsem normalnega, opravičila preko SMS-ov, plačevanje z mobilniki… Lahko bi našteval do nezavesti, pa vendar ne bi prišel do konca. Mobilnik je spremenil svet. Tako kot sta ga spremenila računalnik in internet.

Če me želite dobiti, potem boste morali izkoristiti druge kanale, kjer pa “živim” 24/7 – recimo Twitter, ali pa elektronska pošta. In tam sem precej bolj odziven, kot preko telefona v večini primerov!

iphone_4s_calypso_case_01

   1. In če te kličejo iz servisa, da potrdiš, da zamenjajo neko brezvezno reč za 300€? :) Nekako ne verjamem, da se res nikoli ne javiš na neznano cifro. That’s life.

 1. Kolega se ni javljal. Ga je klical drugi kolega po diplomi iz službenega telefona, ker mu je rihtal neko službo. Guess kaj se je zgodilo :) No ja, če bi bil pravi kolega, bi ga dobil lahko tudi po sms/mailu…

 2. Android – aplikacija Tasker, lahko narediš svoje “aplikacije”. Recimo, da ti na neznano številko po neodgovorjenem klicu pošlje SMS z določeno vsebino. Tako imam jaz. + da imam avtomatično od 21ih do 10ih telefon potihem, in se pošlje SMS, da počivam :)

 3. Al pa CallApp. Sicer je bolj orientirana na zahodne trge, kjer imajo več informacij objavljenih na netu, ampak tudi pri nas ti ob klicu iz neta potegne zadosti informacij, da lahko vidiš, kam kakšna številka spada…

 4. Jaz se načeloma javim, vsaj če okvirno pričakujem klic (ali več njih), klic npr. iz ZD… kaj pa naj naredim, če rečejo “Vas bomo poklicali do petka…”?

  > Se oglasite, ko se na vašem mobilnem telefonu izpiše telefonska številka, ki je *nimate v imeniku telefona?*

  > niti ne vrnem klica nazaj, *če ni telefonska številka v mojem telefonskem imeniku*, ki šteje okoli 800 kontaktov.

  Pa saj to je jasno v delčku sekunde. Če imaš v Imeniku prikaže ime itd. in to takoj vidiš. Torej, neznana številka! Imaš prav, skrita je pa sploh svoja kategorija in tudi jaz se na njih jasno ne oglašam.

 5. Ti si cepc. To si tko povedu, kot da ti nekdo pozvoni pred vrati in mu ti ne odpreš ker ne veš kdo je…
  Ajde da nekdo taji svojo štrvilko, se tud jst ne oglašam,ker pomeni da nekaj prikriva…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja