Fantje iz Zemante so v zadnjem času naredili cel kup zanimivih projektov, ki blogerjem pomagajo pri njihovem delu. Eden izmed njih je tudi WordPress vtičnik WordPress Related Posts, ki ga je do sedaj vključilo v svoj blog že več kot 661,951 uporabnikov. Namenjen je “obogatitvi” bloga, oz. posameznih zapisov, katerim lahko dodate povezane vsebine in tako svojim obiskovalcem omogočite, da dlje časa preživijo na vašem spletnem mestu, kot tudi to, da dobijo dejanske informacije, po katere so prišli.

Sam sem bil pred časom pri njih, ko sem bil njihov poskusni zajček za stvari, ki pridejo znotraj tega vtičnika in sem bil totalno navdušen nad vtičnikom.  Do sedaj sem na svojih blogih uporabljal vtičnih nRelate, ki je povsem zadovoljil moje potrebe:

Priznam, da za Zemantin vtičnik sploh nisem vedel! Vendar, ko sem videl funkcionalnosti, ki jih vtičnik omogoča (statistika klikov na povezane vsebine tako preko mobilnikov, kot desktopa, možnost nastavitev prikaza, ki se razlikuje za mobilne naprave in z možnostjo lastnega CSS-ja, možnost prikaza povezanih vsebin v RSSu, kot tudi možnost neskončnega prikaza povezanih vsebin na responsive straneh) sem se odločil, da je prišel čas za menjavo vtičnika.

Rezultati zadnjih dni so presenetljivi. Namreč na te povezane vsebine uporabniki veliko več klikajo, kot pa so klikali na vsebine in nRelate vtičnika. Kljub temu, da je številka 1,9% precej majhna, je vseeno za 1,2% višja, kot je bila pri nRelate. Zelo priporočam Zemantin vtičnik WordPress Related Posts

related_zemanta