Moški potrebujemo igrače, da se spravimo športat

Vsako leto se, ko se začne malce lepše vreme, odločim, da bom letos pa res začel s tekom. In da ne bo to muha enodnevnica, ampak bom to počel redno in vsakič z daljšimi razdaljami. Ponavadi pri tem tudi ostane – namreč, da me po parih tekih vse skupaj mine, ker se mi preprosto ne da tekat okoli samemu in biti sam s seboj pol ure, ali več.

Da ne bo pomote – sam se povsem dobro razumem s seboj, ampak včasih je lažje, če imaš koga, ki teče z istim tempom ob sebi, ker se s tem spodbuja in “vleče” naprej. No, če nimaš nikogar takšnega, potem pridejo v upoštev tudi “igrače”, s katerimi merimo podatke in jih potem z največjim veseljem delimo naokoli. Zakaj? Ker nam je moškim to v krvi – če pomislim samo na to, da ljudje kupujejo vozila, ki dosegajo hitrosti 250 km/h, potem je vse jasno. Pač potrebujemo takšne in drugačne dokaze. In pri teku je najboljši dokaz “merjenje”, oz. objava rezultatov, na katere potem vsi “tripajo” – če so seveda to dokaj vrhunski rezultati. V nasprotnem primeru je to bolj sizifovo delo, ker nihče niti ne opazi tega.

Recimo tole je en primer hvalisanja (ampak je bil rezultat res precej dober in drugo jutro je bilo koleno tudi precej boleče):

Če ti igrača pove, da lahko tečeš še hitreje, oz. da lahko tečeš še dlje, potem se jo včasih splača poslušati in teči dlje in hitreje. Očitno mi bo letos uspelo nabrati več kilometrov, kot mi jih je uspelo do sedaj skupaj! Upam!

nike_run

 1. Če je to tvoj zemljevid teka, sem kar malo razočaran, da tekaš po pločnikih v lj, medtem ko je rožnik golovec, kilometer stran neprimerljivo boljše ozračje in okolica. Sam ne rabim igračk da laufam in še vedno laufam, včasih sam včasih z družbo. Če laufaš zaradi igračk potem bolje da nehaš.
  Ti tečeš, da tekmuješ. Sam tečem da se sprostim od dnevnih stresov.

  1. jaz ne tecem, da se sprostim.. za sprostitev naredim kaj drugega.. grem v gozd, grem na bicikl.. ampak se vedno z igrackami.. in se vedno merim kaj pocnem..

   ljudje smo pac razlicni :)

 2. Torej če sem pravilno razumel, ti redno ne treniraš, ko pa greš na tek, pa 5 km tečeš tempo 3:50? Svaka čast. Ti si talent. Razmisli o tekaški karieri.

 3. Ni cudno, da te je drugi dan bolelo koleno, ko pa si tekel, kot bi ti sledil trop zombijev. Rajsi malo pocasneje, pa bos naslednji dan se imel nekaj energije in volje :)

  Sem bil na istem kot ti.

 4. Roni, če že laufaš v moji okolici, potem ti priporočam, da se raje odpraviš po PST-ju (proti Žalam), kjer bodo kolena zaradi peska manj trpela. ;)

Komentarji so zaprti.