Refresh

This website www.had.si/blog/2013/11/16/par-stvari-ki-jih-sovrazim-v-hotelih/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Par stvari, ki jih sovražim v hotelih

Deja vu. Vsak, ki je že večkrat spal v različnih hotelih, se je verjetno že vprašal, zakaj se mu vedno dogajajo podobne stvari. Stvari, ki jih sovražim in ki bi jih, če bi imel svoj hotel (upam, da ga bom nekoč imel) najprej spremenil in na katere bi moralo biti osebje še kako zelo pozorno. Sicer so to malenkosti, vendar ko se konstantno dogajajo v hotelih s štirimi, ali petimi zvezdicami, je vse skupaj precej čudno. Kaj mene moti v hotelih?

  • ko prideš v hotel, v katerem boš prenočil prvič in si ga rezerviral preko spleta, si presenečen, kajti hotel ni podoben tistemu iz fotografij. Fotografije lažejo in prikažejo vse skupaj v povsem drugačni luči – na fotografijah se ne vidi, da je zraven hotela najbolj prometna cesta v mestu, da je za hotelom smetišče,…
  • hotel ima svoje parkirišče, vendar je polno. Torej bo treba vozilo pustiti nekje drugje. Khm, khm. Seveda, to ima vsak gost najrajši – da mora parkirati avto pol kilometra stran od hotela, po vožnji, ki je trajala več ur.
  • soba, ki si jo rezerviral je definitivno najbolj oddaljena soba v celem hotelu. No, mogoče imaš srečo in obstajajo še ena vrata, ki so bolj oddaljena od sobe, ki jo imaš – vendar v tisti sobi ni nikoli gostov. To je še posebej nadležno v hotelih, ki so ogromni in so sobe res daleč od recepcije. In po možnosti ni človeka, ki bi ti pomagal prenesti kovčke..
  • internet je na žalost danes crknil. Eden izmed izgovorov, ki sem jih slišal že zelo velikokrat. Ravno danes je strela udarila in smo ostali brez interneta – zunaj pa ne duha ne sluha o bliskanju in strelah. Druga stvar, ki se ti lahko zgodi je, da internet dela, ampak so hitrosti tako počasne, da ne moreš odpreti niti Googla.
  • v hotelu je par barov, ampak niti eden ni odprt ob 1. uri zjutraj, ko ne moreš spati in bi si želel, kot v ameriških filmih, spiti pijačo za šankom. To še nekako razumem, če je v sobi vsaj poln “šank”, ki ga ornk preplačaš.
  • hotelski bazeni se zaprejo ob 21. uri. Ti šment, zakaj hudiča ne bi bili bazeni odprti celo noč? Tukaj mislim na hotele ob morju, ki imajo v svoji ponudbi tudi bazene. In zakaj se ne bi kopal po 21. uri?
  • hotel ima namesto ključev kartice, kar se mi zdi odlična rešitev, vendar je potrebno to kartico vstaviti v režo – ko kartice ni v reži, se tudi naprave, ki jih daš polniti, ne polnijo več. In s tem imam večne probleme – zakaj hudiča ni ene vtičnice, ki bi dala življenjsko energijo mojim napravam, tudi ko mene ni v sobi?
  • osebje, ki pospravlja sobe zjutraj ne pozdravi. Ena izmed stvari, ki mi je več kot čudna je to, da osebje ne pozdravlja gostov v hotelu, ampak se sramežljivo obrne stran, da gre gost mimo. Hudiča, to osebje se ne zaveda, da nekomu, ki preživi veliko časa v hotelih, to pomeni zelo veliko in da je takšna gesta nekaj povsem pričakovanega.

Bodi dovolj, sicer bom izpadel še bolj pikolovski, kot sem v resnici, ampak dejansko so to stvari, ki se mi zelo pogosto dogajajo, ko spim v hotelih. V bistvu sploh niso zahtevne stvari, ampak meni so precej moteče ravno zato, ker očitno jim nihče ne posveča pozornosti. V mojem hotelu, bi bilo to vse skupaj precej drugače – zaprmej!

mgm grand photos 09

mgm grand photos 08

mgm grand photos 05

mgm grand photos 04

mgm grand photos 03

  1. Vedno zahtevam dve vstopni kartici. Ena vedno ostane v rezi da so elektricni porabniki vklopljeni ;)

  2. Osebje, ki pospravlja sobe, je natrenirano in zmaltretirano da mora biti cimbolj neopazno.

  3. no, če toliko spiš v hotelih in če jih pred rezervacijo vsaj nekaj pregledaš in ne izbereš najdražjega in ti je cena tudi pomembna, potem je zeeeelo čudno, da ne obiščeš tripadvisor strani in pogledaš fotke drugih turistov v tem hotelu. stran 100% poznaš, ne vem zakaj ne uporabljaš.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja