Glede zob sem snob – Curaprox in Curasept sta moji omiljeni sopotnici. Preizkusil sem že cel kup ostalih zobnih past in zobnih ščetk, vendar mi ta kombinacija najbolj ustreza. Verjetno je to posledica težav z zobmi, ki sem jih imel in predvsem “placebo” efekta, ki je še kako prisoten pri določenih izdelkih. Vendar nisem ekskluzivno vezan na ta dva proizvoda.

Pred časom je ZPS – Zveza potrošnikov Slovenije naredila test zobnih krem (članek je plačljiv, kajti ZPS se mora sama preživeti na trgu). Zobne paste so secirali in testirali v prafaktorje in rezultati so bili zanimivi – namreč najdražje zobne paste niso najbolj kvalitetne in tudi naravne zobne paste vsebujejo cel kup elementov, ki jih ne bi smele.

Rezultati testa so marsikoga presenetili, saj je na testu zmagala zobna pasta iz Lidla – Dentalux Complex 3, ki stane 0,69 eura! V primerjavi z zobnimi pastami za 3 in več eurov, je to čista zmaga, kot je tudi zmaga za potrošnika.

Škoda, ker država ne da denarja ZPS-ju, da bi potrošniki imeli merodajne in s testi podkrepljene informacije o izdelkih, ki so na trgu in le tako ne bi metali stran kupe denarja, ko si želimo kupiti zgolj najboljše zase in svoje zdravje.

Aha, kako sem prišel do spodnje zobne paste? Hitro sem tvitnil in jo dobil

dentalux