Včeraj smo dobili zmagovalko izbora EMA 2014 – Tinkara Kovač nas bo s komadom Spet – Round and round zastopala 8. maja na Danskem na izboru pesmi Evrovizije. Glede na to, da sem prireditev spremljal v enim očesom in ugotovil, da je v finalnu bila zame precej bolj všečna pesem skupine Muff, sem posledično malce razočaran nad izborom. Ampak to je tudi bistvo izbora EMA 2014, kajne? Da smo poslušalci razočarani, oz. da zmaga tisti izvajalec, ki ima večjo bazo ljubiteljev.

Upam stavit, da če bi na tem izboru nastopali Modrijani in ne bi niti odprli ust na odru, da bi krepko premagali tudi Tinkaro Kovač. Vendar v demokraciji in na takšnih in drugačnih volitvah so rezultati vedno odraz ljudstva in le to si očitno tudi ljudstvo zasluži. Glede na to, da je bilo število glasov v finalu 7900 vs 3500, sem zadovoljen, ker vsaj narod ni sodeloval množično v tem procesu.

Suma sumarum – Tinkari veliko uspeha na Danskem in ja srečni bomo, če se bomo uvrstili v finalni izbor. Ampak saj to je že naša usoda na izborih Evrovizije! In še eno željo imam. Naj si Tinkara Kovač najde profesionalnega “garderoberja” – vsaj ta oblačila, ki jih je imela na sebi, so bila, kot da bi jih nekdo pobral iz garderobe, ker bi se mu mudilo na oder – garderobe v cirkusu za cirkusante. Profesionalni styling za njeno postavo bi bil precej boljša odločitev!

p.s: iskreno upam, da ne bo nacionalka spet zahtevala odstranitve videposnetkov iz YouTuba?!?!

ema2014_tinkara_kovac