Včeraj smo dobili zmagovalko izbora EMA 2014 – Tinkara Kovač nas bo s komadom Spet – Round and round zastopala 8. maja na Danskem na izboru pesmi Evrovizije. Glede na to, da sem prireditev spremljal v enim očesom in ugotovil, da je v finalnu bila zame precej bolj všečna pesem skupine Muff, sem posledično malce razočaran nad izborom. Ampak to je tudi bistvo izbora EMA 2014, kajne? Da smo poslušalci razočarani, oz. da zmaga tisti izvajalec, ki ima večjo bazo ljubiteljev.

Upam stavit, da če bi na tem izboru nastopali Modrijani in ne bi niti odprli ust na odru, da bi krepko premagali tudi Tinkaro Kovač. Vendar v demokraciji in na takšnih in drugačnih volitvah so rezultati vedno odraz ljudstva in le to si očitno tudi ljudstvo zasluži. Glede na to, da je bilo število glasov v finalu 7900 vs 3500, sem zadovoljen, ker vsaj narod ni sodeloval množično v tem procesu.

Suma sumarum – Tinkari veliko uspeha na Danskem in ja srečni bomo, če se bomo uvrstili v finalni izbor. Ampak saj to je že naša usoda na izborih Evrovizije! In še eno željo imam. Naj si Tinkara Kovač najde profesionalnega “garderoberja” – vsaj ta oblačila, ki jih je imela na sebi, so bila, kot da bi jih nekdo pobral iz garderobe, ker bi se mu mudilo na oder – garderobe v cirkusu za cirkusante. Profesionalni styling za njeno postavo bi bil precej boljša odločitev!

p.s: iskreno upam, da ne bo nacionalka spet zahtevala odstranitve videposnetkov iz YouTuba?!?!

ema2014_tinkara_kovac

7 Responses to Zmagovalka EMA 2014 – Tinkara Kovač Spet – Round and round

 1. Mitja pravi:

  Še kar všečna pesem. So pa ostale že odstranil iz Y, tako da nisem slišal ostalih, da bi lahko primerjal.

 2. Gourmet pravi:

  Se strinjam z vsem napisanim! Meni pa je bila poleg Muff všeč še Maja. Tole je pa spet kr neki…

 3. bjacky2004 pravi:

  Vsake oci majo svoj pogled, glede na to, da se pa stejem med kar dobre poznavalce glasbe, ti pa mimogrede povem, da, ko sem v petek na vaji slisal Tinkaro, vmes moram se priznati, da sem do sedaj poznal samo njeno glasbo, obraza pa ne, sem rekel, ta punca bo pa zmagala, brez, da sem slisal katerokoli od ostalih pesmi, dasiravno je tudi Muff dober komad, se pa prevec ponavlja skozi celoten komad… Toliko o tem…

 4. Janja R. pravi:

  O KPK-ju, kadrovanju in politiki pa ne pišeš več … aja, saj res, tvoji so na oblasti pa ne smeš. #severnakoreja #propaganda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.