Conchita Wurst, zmagovalka Evrovizije 2014 – Rise Like a Phoenix video

Conchita Wurst – Thomas “Tom” Neuwirth je s pesmijo Rise Like a Phoenix včeraj postala zmagovalka / postal zmagovalec izbora pesmi Evrovizije. Tako bo naslednje leto izbor za pesem Evrovizije na Dunaju, oz. kot je hotel biti duhovit “voditelj” prireditve na RTV Slovenija – Andrej Hofer, bodo naši šli lahko tja tudi s kolesi! Tinkara Kovač je zasedla predzadnje mesto, vendar že uvrstitev v finale je bila prijetno presenečenje.

Glede na to, da je zmagovalka pesmi Evrovizije Conchita Wurst, ki je v resnici moški in je na odru nastopala z brado, je to prineselo precej homofobnih izjav na Facebooku in Twitterju. Da tega, da bomo verjetno “vice” na račun brade in žensk poslušali še naslednje pol leta, niti ne omenjam. Da klobas in brade sploh ne omenjam.

Komad Rise Like a Phoenix sem včeraj, po zmagi, slišal prvič in ne zdi se mi nič napačen. V bistvu me je komad spomnil na uvodne sekvence filmov Jamesa Bonda – konkretno na petje Tine Turner v uvodni špici filma Golden Eyes.

Glede na to, da nam je uspelo priti v finale in da bo za to marsikdo onaniral od veselja, je sedaj zopet mogoče čas, da razmislimo, koliko denarja je bilo vloženega v ta projekt in kaj smo dobili zaradi tega? Če se gre samo za sindikalne izlete nekaterih na RTV Slovenija, potem tega seveda ne potrebujemo. In tudi Avstrijci so naredili podobno. Par let jih ni bilo, potem pa priletijo na oder z osebo o kateri so se vsi pogovarjali. Tudi Sestre so bile naš poskus, pa vendar ni šlo skozi. Ampak verjetno obstaja še kakšna nora ideja, ki je sicer ljudje ne bi upali povedati naglas!

Več sreče prihodnjič… Upam, da ta prihodnjič res kdaj pride!

Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix (Austria) 2014 LIVE Eurovision Grand Final

CONCHITA WURST – RISE LIKE A PHOENIX (ESC WINNER 2014) OFFICIAL MUSIC VIDEO HD

conchita_wurst

  1. Nč bat, dokler bo Miša imela kaj besede v Musar TV in dokler bo njen f*kač nekdo iz evrovizijskega odbora, bo Slovenija sodelovala pri tem sranju, pa naj stane, kolikor hoče.

  2. Človek se vpraša kaj je to za enga cirkusa? Mišika (RTV) se bo pa še kar šla turizma. Vsakemu svoje. je treba znat poskrbet zase.

Komentarji so zaprti.