Včeraj me je presenetil naslov na pozareportuNataša Pirc Musar na RTV. Politično izbrana telebajska že ponižuje hišo! No, v bistvu me niti ni presenetil, saj je to povsem v manirah Bojana Požarja, ko poskuša nekoga diskreditirati. Pri njemu smo dnevno navajeni diskreditacij na takšen način in ljudi, ki mu pač ne prinesejo koristi.

Zakaj me je zbodel ta naslov – preprosto zato, ker se osredotoča na fizične lastnosti posameznika. Ne razumem sicer povsem dobro te povezave, ampak v primeru, ko je potrebno diskreditirati nekoga, vse pride prav. Takšno obnašanje me spominja na čase v vrtcu, ko si nekoga poskušal omalovaževati ravno na takšen način – da si si izmislil neko njegovo lastnost in si jo ponavljal toliko časa, dokler niso še drugi začeli govoriti isto stvar. In to je pri Bojanu precej preverjena metoda – ko eno stvar poveš n-krat, sploh v enem članku, potem obstaja zelo veliko verjetnost, da bodo ljudje temu celo verjeli. Ker s tem dobi članek “vrednost” za “nasprotnike” Nataše Pirc Musar, se bodo proti njej obrnili tudi ostali mediji in bodo citirali Bojana Požarja. Ali je bilo vse res, kar je napisal, tako sploh nima več pomena, saj je iskrica zanetila ogenj in sedaj se širi sam po sebi naprej.

Ker je besedo telebajska uporabil že v naslovu, je potrebno še enkrat izpostaviti to besedo:

Je pa Nataša Pirc Musar, ki so ji že pred leti, ko je še delala na televiziji, prilepili slavni vzdevek “telebajska” (čeravno so telebajski prijazni teve liki), nemudoma začela javno poniževati RTV hišo.

In se zaščititi pred kakšno tožbo, ki bi morala pasti v tem primeru. Predvsem pa pogrešam odziv novinarskih združenj, ki bi morala obsoditi takšne načine diskreditacije, ki bazirajo zgolj na predpostavki, da Gorazd Slak pride na nacionalko in da je njegov vzdevek “luzer”.

Ampak to je naša medijska realnost, ko se lahko ponižuje vsevprek in brez slabe vesti. Upam, da to dejansko ni naša medijska realnost, ampak je zgolj nekdo, ki si dovoli več, kot bi si lahko.

plinska-kriza-ogenj-v-kaminu-02