Ko preberete naslov članka na spletnem portalu Svet24 – Odšel je Vito Rožej, na kaj pomislite? Verjetno vsi dobimo enako asociacijo, kajti navajeni smo, da mediji poročajo o tem, da je nekdo umrl. Malce manj pa smo navajeni, da mediji pišejo takšne naslove, ko se nekdo odloči, da se izseli iz Slovenije. V tem primeru gre za slednje, saj je to napisano tudi v samem tekstu članka.

Zakaj bi “novinar” napisal – Odselil se je Vito Rožej, če pa lahko napiše naslov, ki je precej bolj pomenljiv in pritegne več klikov? Saj za to se gre v svetu medijev, kajne? Da ljudje klikajo na naslove, dasiravno nimajo nobene povezave s samo vsebino in so zgolj zavajanje. Kljub temu, da sem navajen tega, pa me takšne stvari vedno znova presenetijo. Glede na to, da poznam Vita, me je naslov malce šokiral. Vendar pri naših “medijih” je to del njihovega poslovnega modela očitno. In potem se taisti mediji sprašujejo zakaj jim padajo naklade, zakaj jim ljudje ne verjamejo in zakaj bralci raje drugje iščemo informacije? Odgovor je na dlani – ker preprosto ni informacij, ki bi bile koristne in za katere bi bili tudi pripravljeni plačati.

vito_rozej

10 Responses to Svet24 – Odšel je Vito Rožej

 1. Klara pravi:

  Ti zavajajoči naslovi mi gredo malo na bruhanje, saj so včasih tako zastavljeni, da se potem s samo vsebino sploh ne skladajo in tudi včasih je bolj pozitiven naslov napisat, ker takih negativizmov in nategovanj se ljudje hitro naveličajo.

 2. Nordung pravi:

  Had, ali ti ne uporabljaš istih metod? Saj dobro poznaš, kako deluje propaganda.

 3. Nordung pravi:

  Ta umobolni naslov te je sprovociral, da si objavil članek na blogu. Mi to beremo in marsikdo bo kliknil na 24kur al kaj je že. Stvar torej deluje na polno.

 4. Vesna Pfeiffer pravi:

  Sem avtorica intervjuja z Vitom Rožejem, ki sem ga naredila za revijo Obrazi. ‘Umobolni naslov’, kot se je izrazil eden od komentatorjev, je avtorsko delo osebe, ki urednikuje na spletni strani Svet24 in je bil objavljen brez moje vednosti. To pomeni, da v tem primeru ni bil zlorabljen le Vito Rožej, temveč tudi jaz osebno.

  • had pravi:

   hvala za razlago.. se en dokaz vec, da se dela s kvalitetnimi clanki na spletu po principu vse za boljso klikanost.. in marsikoga je ta naslov odvrnil od branja sicer odlicne vsebine.. skoda..

 5. Anonimno pravi:

  Mulc, pazi malo, kaj pišeš! Svet24 je vendar NAŠE trobilo, ki zvesto sledi vrednotam F571 in vdano leze v rit predvsem Jankoviću!

  Glede Rožeja se pa nič ne boj. Še prekmalu se bo seznanil z resnično platjo vseh mitov o “velikodušnosti” nizozemske “socialne” države, zlasti do delomrznežev njegovega kova, vajenih brezkončnega cuzanja iz proračuna. In prijokcal nazaj, tokrat pod Gimnastićarjevo kiklo.

 6. Janč pravi:

  A to je tisti, ki je uničil KUD France Prešeren in Trnfest, ker se mu je zdelo zamalo prodajati vstopnice?

  In tisti, ki ni poplačal študentom njihovega dela?

  Bivši Zaresov poslanec?

  Bon voyage!

 7. Janč pravi:

  Svet24, a to je Salomonov “časopis”?

  Nizko so padli.

 8. Janč pravi:

  Gorje! “Domen Kumer, Lina Kuduzović, Anžej Dežan, Vito Rožej, Nana in Gena Zeneli so le nekateri, ki odhajajo s trebuhom za kruhom.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.