Kam gre novinarstvo – primer Svet24

16. marca 2013 je svet ugledal Svet24 – novi dnevni časopis, ki ga izdaja družba Krater. Sam sem imel v roki zgolj en izvod, ki pa se mi je zdel precej podoben Slovenskim novicam – takšnih tiskanih medijev pač ne berem in če že, potem vsake kvarte obiščem njihova spletna mesta in ugotovim, da nič ne zamujem.

Pred časom se je zgodil v Grosupljem dvojni umor – morilec si je na koncu sodil tudi sam. Mediji so bili polni informacij o tem in kar je najbolj “podlo” in si zasluži obsojanje je, da je Svet24 svojo objavo na Facebooku dodatno promoviral z dodatnim vložkom denarja v oglaševanje (sponzorirana objava). Ja, razumem, da je to novica, ki je “full pomembna” in da je za to vredno namenjati oglaševalsko budget – vendar v primeru, ko gre za smrt, pa se mi takšno dejanje zdi povsem izpod časti, predvsem pa pokaže, kako globoko so padli mediji, da se morajo na tak način promovirati.

Verjetno niso edini, ki poskušajo takšno tragedijo izkoristiti sebi v prid in niti ne pomislijo na posledice, ali pa da obstajajo ljudje, ki racionalno razmišljajo o takšnih stvareh in je tole velika črna pika! Ampak takle mamo – v Sloveniji smo vsi strokovnjaki za vse in vsi lahko sami naredimo vse. Pfuj!

svet24

  1. Samo žalitev Slovenskih novic s primerjavo s Svet24 je močno pretirana na mnogo nivojih:
    – oblikovno
    – kvaliteta poročanja
    – dostojnost poročanja

  2. Če si firbčne narave, so Slovenske novice edini vir informacij, kjer dejansko izveš, kaj in zakaj ter komu se je zgodilo. Drugje izveš le na pol.

    So pa seveda teme temu primerno “mrhovinarske”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja