Alan Eustace in skok s padalom z višine 41.419 metrov nad morjem

Alan Eustace je v petek postavil nov rekord v skoku s padalom z višine 41.419 metrov nad morjem in tako za skoraj kilometer in pol popravil rekord, ki ga je imel Felix Baumgartner, ki je pred dvema letoma skočil z višine 39.045 metrov.

Dve stvari, ki sta mi zanimivi pri tem skoku:

  • Alan Eustace ni kar en padalec, ampak je Senior Vice President of Knowledge at Google
  • njegov podvig je minil brez pompa in brez medijske promocije

Dve leti nazaj je celoten svet spremljal skok Felixa Baumgartnerja in Red Bull, ki je bil podpornik njegovega skoka je dobil medijsko publiciteto, ki jo je sicer nemogoče dobiti. Sedaj pa imamo primer, ko je Alan Eustace skočil iz višje višine, predvsem pa je bilo vse skupaj precej neopazno in šele kasneje, po skoku in po poročanju medijev je ta informacija prišla na dan. Njegov skok je bil poseben še za to, ker se do višine 41.419 ni povzpel v kapsuli, kot se je Felix, ampak se je s pomočjo balona, ki ga je imel pritrjenega na telo. Najvišja hitrost, ki jo je dosegel je bila 1320 kilometrov na uro.

Nauk: tudi brez medijskega pompa in promocije se da doseči in preseči stvari. Vendar – v dveh letih se lahko marsikaj spremeni tudi pri sami tehnologiji in stvari, ki niso delovale pri Felixu, so bile sedaj veliko lažje za spremeniti, kot sicer.

Google’s Alan Eustace Beats Baumgartner’s Skydiving Record

Alen Eustace
Alen Eustace