Skok Felixa Baumgartnerja odmeva po celem svetu. Vendar Žiga Turk, naš superminister, meni da to ni dovolj. Njegov prvi tvit je povedal vse – pozabil je na dejstvo, da česa takšnega, kot je danes uspelo Baumgartnerju, še ni uspelo nikomur pred njim. In da je Felixu čestitala tudi NASA.

Če sklepam – Žiga Turk ima velika pričakovanja? Torej bo tudi na resorjih, kjer je on minister, naredil veliko? No ja, očitno ne. Ampak lepo je, da prizna, da ima rad Red Bull. Vsaj nekaj, če mu že podvig, ki ga cel svet dviguje v oblake, ne pomeni ravno veliko. Takle mamo v naši Sloveniji!

14 Responses to Ko Žiga Turk komentira skok Felixa Baumgartnerja

 1. (jm) pravi:

  A je še kdo primerjal ta skok s pristankom na luni, razen mene, ki sem se obregnil na kvaliteto posnetkov večine prostega pada, in prvi del po odprtju padala (dokler ga niso ujeli s kamero iz helikopterja). Ker te posnetki so bili po kvaliteti primerljivi z tistimi iz lune.

  Ok, gre za projekt, ki ima precej tveganj, tehnično je zahteven, vendar neprimerljiv z raketnim poletom. Verjetno je ogromno detajlov, za katere pač ne vemo.

  Vendar sem tudi sam fasciniran nad ovčjim odnosom. Na ukaz multinacionalke, v okviru njene marketinške kampanje, se pol planeta za dve uri zazre v nebo (posredno) in čaka DOGODEK. Fuck ej! Mislim, Felixu zavidam njegov podvig, in z veseljem bi ga zamenjal tam gor. In me veseli, da nam je pokazal ogledalo. Kakšne ovce da smo. In kot je zapisal včeraj luka_valas na twitterju: “It’s a great day for armchair adrenaline junkies!”

 2. Nejc pravi:

  Kakršenkoli nov podvig, bo prinesel nova razumevanja o delovanju sveta in spoznanja, ki jih bomo morda lahko aplicirali tudi na druga področja.

  Torej velik plus.

 3. žiga pravi:

  Ne morem verjet, ampak se kar strinjam s Turkom… 50 let nazaj je bil z malenkost manjše višine že narejen čist isti skok. 50 let! Da ne govorim o PR-anju z “edge of space”…. ta se začne precej, precej, precej višje.

  Je pa res, da je poleg marketinškega trika za Redbull, vsaka reklama za promocijo raziskovanja vesolja dobrodošla.

 4. Anonimno pravi:

  #ZigaZagaVen

 5. Janč pravi:

  Ma glej, če bi Žiga skočil, bi skočil vsaj z lune, in to med malico, medtem pa bi v živo tvital.

 6. Spovednik pravi:

  ja, osem kilometrov je res malenkost manjsa visina. pa telemetrija, kaj se zgodi s telesom pri nadzvocni hitrosti, je tudi malenkost. tisti, ki smo poslusali, vemo, da so nasi ti podatki dosti vredni, ko studirajo, kako preprecit novo Columbio. in zagotovo cenejsi, ce poskus izvede privat firma, kot da to pocnejo oni sami.
  ko pa strel “plava” po svetovnih rekah, je ap vse kul, ker je nas. pa nit aktivno plava ne, saj ga voda sama nese, speh pa itak ne potone:P

 7. žiga pravi:

  no glede strela se strinjam.

 8. ales pravi:

  turk je teslo!

 9. asfsdfa pravi:

  Tale Turk pa je patron. Normalno da se mu ne zdi skok nič takega, saj njegove neumne izjave vsak dan prebijejo zvočni zid….

 10. morpheus7 pravi:

  Največji joke se pa skriva v tvitu: “Imam pa Red Bull čisto rad. Po moje zaradi okusa guarane.”
  Red Bull vsebuje zgolj kofein in taurin, o guarani pa ne duha ne sluha. :))

  • Matej pravi:

   morpheus, gauarana je sadež, ki daje redbullu (in ostalim energijskim pijačam) značilen okus. Sama tudi vsebuje kofein. Napišejo pa ne, da ima okus po guarani, ker (očitno) ljudje tega ne vedo kaj guarana je oz. če bi poizkusili guarano bi rekli da ima okus po RedBullu
   :)

 11. TOR pravi:

  Turk je idiot, pa še ponosen je na to.

 12. Anonimno pravi:

  V 40 letih so napredovali za točno 3 kilometre. Kralj je bil Joe Kittinger, ki je to naredil 40 let nazaj in malo, da ne imel na sebi mal debelejšo bundo.

  40 let in 3 kilometre, Ni to neki znanstveni presežek. Vsa čast, ampak hype pa je kljub temu prevelik. Redbull ma dober marketing.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.