Slovenija danes - slovenijadanes.si 1 Slovenija danes - slovenijadanes.si 1

Žiga Turk / ne držati se pravil v zvezi z epidemijo postaja del tradicije Osvobodilne fronte

Žiga Turk je kolumnist na siolu in ne zamudi priložnosti, da ne bi poskusil deliti Slovencev. Ne zamudi priložnosti, da ne bi poskušal spreminjati zgodovine v svojih kolumnah in njegove izjave so takšne, da se pogosto samo čudim. Tokrat se je odločil, da bo delil Slovenijo na tiste, ki se ne držijo “pravil” v zvezi z epidemijo in tiste, ki se držijo (vir). V kolumni z naslovom Kolaboranti je zapisal: ne držati se pravil v zvezi z epidemijo postaja del tradicije Osvobodilne fronte

Seveda je Žiga v sami kolumni natrosil kup nebuloz, ki pa mi postajajo vse bolj jasne. Namreč, očitno je, da je levi pol kriv za vse.

Kot je bil Marjan Šarec na začetku krize, da ni zaprl meja. Kot je bil Marjan Šarec, da je pustil prazna skladišča. Itd. Itd. Čeprav to ni imelo nobene veze z realnostjo, pa je bilo za potvarjanje dejstev dovolj dobro izhodišče. In marsikdo je celo verjel tem zgodbicam.

Če vzamem izjavo Žige Turka iz naslova, potem lahko naredim preprosti zaključek. Tisti, ki ne nosijo mask so partizani, ostali smo domobranci. Saj za to gre, kajne Žiga?

Saj gre za novo delitev na vaše in naše. In kar je še bolj žalostno pri vsem tem – Žiga ni sposoben niti z besedo omeniti nekonsistentne, predvsem pa napačne komunikacije, ki smo ji priča odkar je Janševa vlada prevzela vse vajeti v državi v svoje roke.

Jaz nosim masko in se nimam za domobranca. In ja, za to, da ljudje ne nosijo mask ni vzrok v OF, ampak je vzrok v nezaupanju vladi in njenim komunikatorjem, ki vsak dan trosijo nove in nove nebuloze. Ampak, če je potrebno zagovarjati vlado, potem je lepo, da se omeni OF, kajti s tem dobiš pozitivne točke pri desnici, kajne?

Ja, Žiga je brcnil v temo s svojo primerjavo, ker nima ne repa ne glave. Če bi imel Žiga Turk stik z realnostjo, bi kaj hitro ugotovil, da je cel kup ljudi na desnem polu, ki se ne drži ukrepov, ki jih je predpisala vlada. Da ne uporabljajo aplikacije, ki bo reševala življenja in da hodijo na Brezje …

Obstajajo pa tudi drugi ljudje, ki so bolj na očeh javnosti. Začnemo lahko z Janezom Janšo, Borutom Pahorjem, Alešem Hojsom, …. in vsemi ostalimi politiki, ki jih videvamo brez mask, ko si podajajo roke s tujimi politiki.

Če so ti ljudje za OF, potem pa verjamem Žigi na besedo in mu dam povsem prav!

Slovenija danes - slovenijadanes.si 1