rtvslo.si – Reported Attack Page

Spletno mesto rtvslo.si danes zjutraj izgleda precej čudno, saj namesto vsebine dobim poročilo  – Reported Attack Page! This web page at rtvslo.si has been reported as an attack page and has been blocked based on your security preferences. Attack pages try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system. Some attack pages intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.

Kaj pomeni rtvslo.si – Reported Attack Page? Da se je na spletnem mestu nekaj dogajalo in so to zaznali tudi “pajki”, ki brskajo po spletnih mestih in prenašajo informacije naprej v “centralo”. Če se na strani pojavijo kakšne zlonamerne skripte, potem brskalniki sami po sebi opozorijo obiskovalce spletnega mesta s takšnim sporočilom. V večini primerov ne gre za nič hujšega in je tudi klik na ignore this warning povsem varen – v nekaterih primerih pa gre za dejansko zlonamerno kodo, ki se ob tem, ko se naloži na računalnik, lahko omogoči dostope do različnih stvari.

Kako rešiti tak problem? Obstaja možnost, da se preko Webmaster Tools da zahtevek, da se še enkrat preveri spletno mesto, če vsebuje zlonamerno kodo, vendar je treba pred tem zelo dobro preiskati spletno mesto, da ne obstaja dejansko takšna koda nameščena.

Verjetno bodo kmalu tudi pri rtvslo.si popravili tole, do tedaj pa verjetno niso ravno veseli, da jih je to pričakalo navseszgodaj zjutraj!

rtvslo_si
rtvslo.si – Reported Attack Page

Odzivi na Twitterju: