Zgodovina je zgodovina in kljub temu, da bi jo nekateri radi spremenili in kljub temu, da bi nekateri radi dokazali, da so bili domobranci tisti, ki so osvobodili, branili (vstavi po potrebi) Slovenijo (takratno Jugoslavijo), sem ponosen, da so se stvari odvile tako, kot so se.

Slovenci tako nismo hlapci Nemcem, kot bi lahko bili, ampak so se naši stari starši borili na strani partizanov proti okupatorjem in po vojni gradili to, kar imamo sedaj.

Narod, ki bo pozabil svojo zgodovino, ne bo mogel imeti svoje prihodnosti!

Ponosen sem, kljub vsemu nasprotovanju in negiranju boja proti okupatorju, ki se dogaja v zadnjih letih, da se vseeno spominjamo dogodkov, ki so spremenili naš svet.

Čestitke vsem ob Dnevu zmage! Še posebej tistim, ki so se borili za to svobodo in ki so dali svoje življenje za našo prihodnost!

Dan zmage je bil državni praznik Socialistična federativna republika Jugoslavija (na ne dela prost dan), ki se je proslavljal 9. maja, na obletnico zavezniške zmage v Evropi med drugo svetovno vojno. Uveden je bil leta 1967 na ukaz Vrhovnega poveljnika oboroženih sil in ministra narodne obrambe FNRJ (Josipa Broza – Tita). (vir)

tito