Zelo všeč ideja 0ptike Ventura, kjer lahko dobite korekcijska in sončna očala po posebni ponudbi. Namreč omogočajo, da posamezniki z registrirano dopolnilno dejavnostjo, samostojni podjetniki in podjetja z do 20 zaposlenimi za očala plačajo pol z denarjem, pol pa z dobrinami.

Akcija je kot nalašč za čas v katerem živimo, ko vsi podjetniki jamrajo, da ne morejo ničesar prodati. Verjetno bo tale ideja dobila precej posnemovalcev, ki se bodo odločili, da je vseeno boljše, če zaslužijo nekaj, kot pa če ne zaslužijo nič. In v tem primeru pozdravljam idejo, kajti je povsem preprosta, predvsem pa je primerna za čas v katerem živimo.

Da bo vse skupaj bolj jasno – kaj pomeni to na plastičnem primeru:
Marijo ima v zaledju obale kmetijo na kateri prideluje vino in oljčno olje. Zadnje čase je opazil, da vidi slabše in da potrebuje očala. Poklical je v Optiko Ventura in se naročil na okulistični pregled. Doktorica mu jo je izmerila in nato smo skupaj izbrali okvirje ter leče. Polna cena je bila 190€. 95€ je Marijo poravnal v gotovini, za drugo polovico pa smo se zmenili, da bo prinesel 10 litrov vina in 5 litrov oljčnega olja. Vino smo po koncu akcije podarili lokalnemu gasilskemu društvu za veselico na kateri zbirajo denar za svojo novo opremo, 5 litrov olja pa socialno ogroženi družini.

Več informacij o sami akciji optike Ventura – www.optikaventura.s

ventura