Pred dobrimi dvemi leti je hostel Tresor odprl svoja vrata. V čudoviti stavbi, v centru mesta, ki je bila nekoč dom bankirjev, smo odprli hostel, ki se sicer je poklonil zgodovini s svojo osnovno zgodbo, ampak z veliko bolj dinamično vsebino. Srce zgradbe je začelo utripati v mladostnih ritmih mednarodne energije, ki je postala dom svetovnih popotnikov.

V teh dveh letih smo uspeli narediti precej sprememb, najbolj opazna pridobitev je zagotovo bar in obnovljena recepcija, ki smo ju obnovili v začetku letošnjega leta. Upoštevali smo želje naših gostov in obogateli vstopni prostor z barom, ki se je hkrati že obnesel kot odličen prireditveni prostor.

Že od samega začetka smo si želeli obogatiti tudi naš atrij ter ga spremeniti v bolj prijeten prostor za druženje, kjer bi se želeli zadrževati dlje časa. Ta mogočni atrij je gostil že vrsto predavanj, delavnic, literarnih večerov in tematskih zabav ampak zavedamo se, da si zasluži prijetnejšo podobo. Multikulturni prostor kjer se bodo posamezniki in skupine dobro počutili tudi kadar v atriju ni dogodkov. Atrij je čudovito središče v notranjosti našega hostla, ki si zasluži prenovo, vendar nikoli ni bilo dovolj  financ in priložnosti za uresničitev naše vizije. Zavedamo se, da je potrebno gostom ponuditi najboljše, zato smo se odločili, da najdemo rešitev kako oživeti srce hostla, kot radi poimenujemo naš atrij.

Tako že nekaj časa spremljamo pojav množičnega financiranja (t.i. Crowdfundinga), kar smo prepoznali kot izvrstno priložnost soustvarjanja in spreminjanja stvari.

Iskali smo primerno platformo kjer bi lahko predstavili svojo vizijo in čutili, da ne najdemo prave, dokler nismo slišali za Travelstarter. TravelStarter je globalna platforma, ki razume in povezuje popotnike in je ravno za to idealna za našo kampanjo. In tako se je pričelo, začeli smo sestavljati nagrade, kontaktirali naše partnerje, začeli snemati video…in s ponosom lahko povemo, da bo naša kampanja ugledala luč sveta jutri 1. Decembra ob 12:00!
Nagrade za vašo podporo so izredno mamljive, saj bomo v zahvalo ponujali nočitve, obroke, zabave in izlete. Veseli bomo vsake vaše donacije, delitve mnenj in podpore saj nam bodo služile kot odlična inspiracija za nadaljnje delo.

Pripravljamo otvoritveni dogodek na to temo, ki bo s pomočjo delavnic in predavanj še bolje predstavila naš glavni cilj in naše razloge za takšno odločitev, vsekakor pa vas bomo sproti obveščali o vsem kar se pri nas dogaja. Z vašo pomočjo bomo lahko izkoristili celoten potencial te čudovite stavbe in veselimo se da bomo to novo izkušnjo opravili z vašo pomočjo. Z zaupanjem v nas ste okrepil našo vero v boljši jutri in sedaj vam odpiramo naše srce.

hostel_tresor