Quentin Tarantino je eden izmed mojih najljubših režiserjev. The Hateful Eight pa je film, ki sem ga čakal precej časa. V njem igrajo Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, glasbo zanj pa je ustavil sam Ennio Morricone.

Ja, sem navdušen nad vsem, kar ustvari Tarantino. Že od nekdaj so mi njegovi filmi blizu in so na železnem repertoarju, ko ne vem, kaj bi gledal. Tarantino vedno reši situacijo.

Začelo se je z Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Four Rooms, Natural Born Killers, From Dusk Till Dawn, Jackie Brown, Kill Bill, Death Proof, Inglourious Basterds, Django Unchained… Filmi, ki so zaznamovali neko obdobje, predvsem pa ki so postavili dialoge v posvem novo luč. Točno to je stvar, ki mi je pri Tarantinu všeč. Igra se z dialogi. Igralci, ki jih izbira so vrhunski in dajo pečat filmu. Število mrtvih v njegovih filmih nikogar več ne preseneča in vedno je zgodba tista, ki šteje.

Zgodbe, ki jih Tarantino izbira so si med seboj hudo različne in prikažejo njegov pogled na določen čas, ali dogodke. Posledično sem že precej časa bil v pričakovanju filma The Hateful Eight, saj sem o njem bral že precej dolgo nazaj, ko je “leaknil” scenarij. Takrat se je govorilo, da Tarantino ne bo snemal filma. Pa vendar se je odločil drugače. In vesel sem, da se je odločil drugače.

The Hateful Eight se dogaja v času po Ameriški državljanski vojni. Kočija, sneg, zameti in koča nekje izmed ničesar so glavni protagonisti zgodbe, ki pa jo s svojimi zgodbami zaokrožijo odlično izbrani igralci. Sam film je sestavljen iz več delov, ki so značilni za Tarantina in ki šele z zamikom prikažejo celotno sliko.

  • “Chapter One: Last Stage to Red Rock”
  • “Chapter Two: Son of a Gun”
  • “Chapter Three: Minnie’s Haberdashery”
  • “Chapter Four: Domergue’s Got a Secret”
  • “Chapter Five: The Four Passengers”
  • “Final Chapter: Black Man, White Hell”

Film je vreden ogleda. Kljub temu, da sem pričakoval več krvi, je vseeno to film, ki nosi Tarantinov podpis. Če ni veliko mrtvih, so pa mrtvi na zanimive načine. Predvsem pa so mi všeč sekvence dialogov in repeticije določenih scen. Ja, Tarantino mi je in mi bo še dolgo eden izmed najboljših režiserjev in scenaristov. Ima svoj “touch” in ima zgodbe, ki jih predstavi povsem drugače, kot jih ostali iz njegovega “foha”.

THE HATEFUL EIGHT – Official Trailer – The Weinstein Company

hateful_eight