Andrej Čuš je pred časom izstopil iz stranke SDS. Kot še mnogi drugi. Deluje kot nepovezani poslanec in zadnje čase so mi všeč njegove ideje. Še posebej zadnja, ko bi s pivom rešil večne zgodovinske debate – rdeči vs beli. Ideja je odlična, sam bi namesto piva sicer predlagal marihuano, ker bi bil učinek precej bolj “pomirjevalni”.

Kaj je izjavil Andrej Čuš?

Politični eliti v tej državi je v interesu, da se stalno pogreva zgodovino kdo je bil rdeč, kdo je bil bel. S tem ne samo, da se kregajo državljanke in državljani na vsakem koraku, ampak se tudi zastruplja mlade generacije in to je nedopustno.

Danes imamo v Sloveniji 300 tisoč ljudi, ki živijo na pragu revščine. Mladi se izseljujejo iz Slovenije. Ljudje delajo pa so reveži. Upokojenci ne morejo dostojno preživeti s pokojninami , mi pa se danes spet pogovarjamo kdo je zmagal drugo svetovno vojno.
Velikokrat poslušam pogrevanje zgodovine in vedno zaključimo z istimi stvarmi. Domov gremo vsi skregani, ljudje, ki pa to gledajo, pa so še bolj skregani kot mi.

Hočem, da s tem zaključimo, zato sem danes v Državni zbor prinesel dva six packa piva. Vsi zainteresirani, vzemite si ga, zaprite se v sobo in dokončno zmenite, kdo je zmagal drugo svetovno vojno, ker ljudje nas imajo poln kufer.