Spartan Race Slovenije Kranjska Gora 22. do 24. maj 2020 Spartan Race Slovenije Kranjska Gora 22. do 24. maj 2020

Spartan Race Slovenije / Kranjska Gora / 22. do 24. maj 2020

Spartan Race, prvi dogodek te prestižne serije v Sloveniji bo od 22. do 24. maja 2020 gostila Kranjska Gora. Spartan je ena svetovno najbolj znanih športnih znamk ter ikoničen format tekov z ovirami (obstacle course race), ki jih gostijo najbolj privlačne destinacije na svetu, slovi pa tudi po visoki kakovosti organizacije.

Spartan Race ponuja športnim navdušencem nov tekmovalni in osebni izziv, ne glede na starost in telesno pripravljenost, primerjen je za otroke, začetnike, rekreativce in izkušene tekmovalce, zastopanost žensk je 40-odstotna, povprečna starost udeležencev pa 33 let. Teki z ovirami so odličen preizkus fizične in psihične pripravljenosti, še posebno zabavni so, če se jih lotiš s prijatelji.

Spartan z vrhunsko organizacijo in uveljavljenim sistemom tekmovanja (standardizirane razdalje: 6, 13 in 22 km, različne proge in kategorije, program za otroke, Spartan Trifecta …) ponuja edinstveno izkušnjo na izbranih lokacijah, tekmovanja in druženja pa so le del aktivnega Spartan življenjskega sloga in grajenja ene največjih športnih skupnosti na svetu.

Spartan Race Slovenija bo povezal čudovito naravo s svetovno prepoznavno serijo tekmovanj v vedno bolj priljubljenem športu, ki že trka tudi na olimpijska vrata. Kranjska Gora je s celostno turistično ponudbo, bližino Planice in doline Tamar, izjemna lokacija za aktivno populacijo in odlična kulisa za izvedbo tekme Spartan, ki prihaja k nam z ambicijo, da postane stalni večdnevni mednarodni športno-rekreativni dogodek.

Spartan Race Slovenije Kranjska Gora 22. do 24. maj 2020
Spartan Race Slovenije Kranjska Gora 22. do 24. maj 2020