Ali se je zacela 3. svetovna vojna raketni napad Irana na letalski oporisci Erbil in Al Asad Ali se je zacela 3. svetovna vojna raketni napad Irana na letalski oporisci Erbil in Al Asad

Ali se je začela 3. svetovna vojna / raketni napad Irana na letalski oporišči Erbil in Al Asad

Malo pred polnočjo je Iran z vsaj dvanajstimi raketami napadel ameriški letalski oporišči Erbil in Al Asad. S tem so se Iranci maščevali za nedavni atentant na generala Kasema Solejmanija. Smo korak do začetka 3. svetovne vojne, ki jo je začel Donald Trump? Kdaj bodo naši vojaki odpoklicani iz teh krajev in zakaj še niso?

Ni trajalo dolgo, da se je Iran odločil, da bo odgovoril na atentat in na grožnje ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki smo jih lahko brali prejšnji teden. Ponoči je iranska vojska z raketami napadla dve letalski oporišči, Al Asad je nedaleč od Bagdada, medtem ko je v Erbilu, ki je blizu meje z Iranom stacioniranih šest slovenskih vojakov.

Mogoče bi bil sedaj skrajni čas, da Slovenija pokliče nazaj svoje vojake iz Iraka in da prepusti te igrice drugim! Ker se lahko počasi nehamo slepiti, da nismo v vojni! Če pa je naš minister za obrambo le lakaj ameriške politike, potem pa naj to javno tudi komunicira, da nam bo vsaj jasno na kateri strani smo … Včeraj je namreč zatrjeval, da so naši vojaki na varnem.

Napad sta na tviterju komentirala tako Donald Trump in tudi iranski zunanji minister Javad Zarif.

Je to začetek 3. svetovne vojne?

Poleg tega pa je v bližini Teherana strmoglavilo ukrajinsko letalo s 176 potniki, ki so vsi umrli v nesreči.

Ali se je zacela 3. svetovna vojna raketni napad Irana na letalski oporisci Erbil in Al Asad
Ali se je zacela 3. svetovna vojna raketni napad Irana na letalski oporisci Erbil in Al Asad
  1. Tretja vojna se je zacela z nelegitimno amerisko invazijo na Afganistan in Irak.

    Mimogrede, zgoraj si se zatipkal, mascevali so se Iranci, ne Iracani.

  2. Mogoce bi moral raje napisat ali so ZDA z atetantom na Solejmanija, ki je bil v mirovni misiji v Iraku, sprozili 3 SV

Komentarji so zaprti.