Visit LJ 46 Visit LJ 46

Prihaja LUV fest – festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja

V Ljubljani se bo letošnjo zimo prvič odvil povsem nov festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja – LUV fest. Začel se bo na praznik slovenske kulture, 8. februarja, simbolično pa ga bo 12. marca sklenilo gregorjevo, dan, »ko se ptički ženijo«. Domačini in obiskovalci bodo v tem času lahko uživali v posebnem okrasju mesta, se zabavali na številnih dogodkih in izkusili festivalske hotelske in kulinarične ponudbe, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Z ljubeznijo do kulture, umetnosti, naše kulturne dediščine in romantične ljubezni. Turizem Ljubljana želi z novim festivalom pozicionirati Ljubljano kot destinacijo, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca, hkrati pa v mestu ponuditi živahnejše vzdušje tudi za njegove prebivalce.

Turizem Ljubljana z LUV festivalom uresničuje strateška prizadevanja za čim večjo desezonalizacijo ljubljanskega turizma, z novim festivalom bo tako poživil meseca, ko je v mestu mirneje, tudi z vidika turističnega obiska. Cilj festivala je pozicionirati Ljubljano kot destinacijo, ki jo je treba obiskati tudi februarja in marca, meščankam in meščanom pa tudi v tem času ponuditi živahno vzdušje.

»Domačini in obiskovalci bodo lahko več kot mesec dni uživali v posebnem okrasju mesta, spoznavali edinstvene zgodbe Ljubljane na vodenih doživetjih, ustvarjali nepozabne spomine s fotografiranjem na izbranih lokacijah, uživali na koncertih, razstavah in drugih kulturnih dogodkih, se udeleževali ustvarjalnih delavnic, se razvajali s kulinaričnimi presežki, pri čemer bo celotno dogajanje prežeto z ljubeznijo. Ne zgolj romantično, temveč tudi z ljubeznijo do kulture, umetnosti, dediščine,« pojasnjuje direktorica Turizma Ljubljana mag. Petra Stušek.

LUV fest ima pomemben povezovalen element, saj povezuje številne ljubljanske kulturne institucije, umetnike, hotelirje, gostince in druge ponudnike, ki soustvarjajo program festivala. Ta prinaša tudi posebna doživetja, med njimi vodenje na temo ljubezni – vandranje po Ljubljani, ki bo udeležence popeljal po vseh kotičkih mesta, ki so del zgodbe LUV festa. Brezplačnapredstava Reka sedmerih imen bo ponudila vizualno impresiven spektakel na Šuštarjevem nabrežju pri Vrazovem trgu in predstavila zgodbo o Ljubljanici ter njeni mitski zgodovini. Številne aktivnosti bodo na voljo tudi za najmlajše, ki si bodo med drugim lahko ogledali otroški film Ptičje prigode v Kinodvoru, na brezplačnih delavnicah izdelali gregorčke in jih nato na prireditviPozdrav pomladi spustili po Gradaščici. Ljubitelji plesa se bodo lahko udeležili raznovrstnih plesnih dogodkov, dogodki za samske pa so namenjeni vsem, ki si želijo poiskati partnersko ljubezen.

Celoten program LUV festivala je dostopen na spletni strani Turizma Ljubljana.

Visit LJ 46