oborozite se oborozite se

Oborožite se. Legalno. Srednješolci so poslušali Janšo in z zračno puško streljali paciente psihiatrične bolnišnice

“Oborožite se. Legalno,” je pred časom xnil Janez Janša. Srednješolci v Mariboru so poslušali nasvet Janeza Janše in so z zračno puško streljali paciente psihiatrične bolnišnice. To je realnost Slovenije v letu 2023. Čudovita vzgoja sončkov pripelje do takšnih dejanj, ki so tako zavržna, da si sploh ne znam predstavljati, kaj se dogaja v takšnem človeku in kaj bi se zgodilo, če bi dobil v roke pravo orožje.

Desni pol straši z migranti. Da posilujejo, da prihajajo v Slovenijo, da bodo izkoreninili “našo” vero. Da so nasilni. In da se nam slabo piše. Večina ovc pade na takšne agitacije in povsem jasno je, da jim to prinaša politične točke.

Vendar je realnost drugačna. Tri mladoletne osebe so z zračno puško streljale na paciente oddelka za psihiatrijo, ki so bili na sprehodu na dvorišču oddelka. Da, prav ste prebrali. To je ta realnost.

Glede na to, da gre za mladoletne osebe, bi bil čas, da se mogoče začne razmišljati tudi o spremembi zakonodaje na tem področju. Vse več mladih je vpletenih v nasilništva in tako sprevržena dejanja, kot je to. To, da so jih izključili iz dijaškega doma, ni dovolj. Takšne ljudi je potrebno povsem drugače obravnavati. In njihove starše tudi.

Če smo še pred časom začudeno gledali zgodbe iz Amerike, ko je “mularija” streljala v šolah, in se zgražali nad dejanjem v Beogradu – to imamo sedaj tudi že v Sloveniji. Tukaj smo, to je ta, naša realnost. Žalostno, vendar do tega pripelje sistem, ki kaj takšnega sploh omogoča. In hujskaški politiki, ki nikoli ne odgovarjajo za svoja dejanja.