Ker ne spremlja poročil in Facebooka ni vedela, da mora podaljšati vinjeto

Ne, naslov ni clickbait. “Ne spremljam poročil in Facebooka, zato ne vem, da je treba podaljšati vinjeto in tudi nihče me ne spomni.” Gre za izjavo znane influensarke, ki je morala plačati kazen Darsu zaradi vožnje brez vinjete. Ti šment, no, a bi ji lahko kdo pokazal, kako se doda opomnik v koledar, ali pa jo opozoril, da mora podaljšati tudi registracijo vozila, ali pa dokumente? Ali pa jo mogoče obvestil, da je potrebno FURSu poslati letno poročilo do določenega datuma. Da ne bo rekla, da ni vedela!

Ko sem prebral izjavo, sem se najprej nasmejal. Ker sem mislil, da gre za šalo. Slabo šalo. Pa vendar ni šlo za šalo. Ker je dobila globo – dvakrat 300 evrov, se je ta oseba razjezila na instagramu in posledično se ji velik del Slovenije posmehuje ob tem.

Ne bom rekel, da je Darsov portal za e-vinjete najboljši, še daleč od tega. Ampak to, da ne veš, kdaj ti poteče vinjeta, pa je precej žalostno. Če si ne zapomniš, si zabeležiš. Dodaš v opomnik koledar. In če še to ne gre vsako leto 1.1. kupiš e-vinjeto, da se ti ne zgodi to, da se voziš po avtocesti brez vinjete.

Evo, samo za to osebo – Kako preverim veljavnost e-vinjete?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja