plastenka v vrocem avtu plastenka v vrocem avtu

Poletne temperature v avtu / kaj se zgodi s plastenko, če jo pustiš v avtu na soncu

Poletje prinaša visoke temperature. Vsaj tako je v teoriji. V praksi je malce drugače in medtem ko tole pišem, je zunaj 14 stopinj. Ko se čez dan temperature dvignejo nad 34 stopinj in pustite avto na soncu, pa se nostranjost segreje krepko čez 75 stopinj. Kaj se zgodi s plastenko, če jo pustiš v avtu na soncu?

Črna Tesla je bila teden dni parkirana na parkirišču letališča v Zagrebu. Direktno na soncu. Ko sem izstopil iz letala in preveril temperaturo, sem bil presenečen. Namreč, temperatura v vozilu je kazala 78 stopinj. Daljinsko prižgal klimo in čez 10 minut, ko sem prišel do vozila, je bila notranjost ohlajena na prijetnih 25 stopinj.

Sam nisem navdušenec nad klimo in poleti jo le redko uporabljam. Če obstaja možnost, potem raje odprem streho in okna in se vozim naokoli kot v starih časih, ko smo šli na morje z vozili brez klime. Ampak nazaj k temi.

Ko sem stopil v avto, sem opazil, da je ostala plastenka Radenske FunctionAll v avtu. Čudna oblika pri pokrovčku pa je bila jasen pokazatelj, kaj se zgodi, če pustiš plastenko v avtu – še posebej, če gre za pijačo z mehurčki, ki se ji poveča prostornina in posledično se plastenska razteza.

Sedaj si predstavljajte, da pustite namesto plastenke v avtu otroka ali psa? Pa čeprav samo za par minut, da skočite po opravkih. Telo se skuha. In posledice so lahko katastrofalne. Že plastična embalaža komaj preživi, kako bi šele občutljivo telo.

V bistvu sem imel celo srečo, da je ni “razneslo” in bi bila notranjost avta lepljiva, in prav težko si predstavljam, da bi moral vozilo še čistiti, preden bi se odpeljal proti domu.

plastenka v vrocem avtu
Plastenka v vročem avtu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja