Meni je vroce kaj pa delavcem ki delajo cele dneve na vrocem soncu Meni je vroce kaj pa delavcem ki delajo cele dneve na vrocem soncu

Meni je vroče / kaj pa delavcem, ki delajo cele dneve na vročem soncu

Ljudje smo navajeni “jamrati”. Enkrat nam je vroče, drugič je hladno, tretjič preveč dežuje. Nikoli nismo zadovoljni z vremenom in vreme nikoli ne more biti vsem všeč. Pa vendar pozabljamo, da se naokoli vozimo v klimatiziranih avtomobilih, da imamo klimatizirane pisarne … Vendar obstajajo tudi ljudje, ki kljub visokim temperaturam delajo cele dneve na vročem soncu na terenu.

Dars čez poletje obnavlja in popravlja ceste. Delavci so na razbeljenem asfaltu cel dan, ko so temperature najvišje in mi, ki stojimo v kolonah pizdimo nad tem. Mogoče bi Dars moral spremeniti svojo logiko in v drugem obdobju popravljati in obnavljati ceste.

Tukaj so tudi gradbeni delavci, ki sedaj gradijo stanovanjske bloke, hiše, urejajo okolice in so cel delovni čas na vročini. Pa ne jamrajo, kljub temu, da je njihova koža že povsem črna in da se pri delu precej hitreje utrudijo. Delajo cele dneve in ne pizdijo. Morajo preživeti sebe in svoje družine.

Potem so tovornjakarji, poštarji in vsi tisti, ki delajo v gostinskih obratih, kjer so temperature v kuhinjah poleti povsem nenormalne. To so ljudje, ki jim priporočila ob vročinskem valu, ki jih pogosto slišimo ne pridejo ravno prav, saj morajo ne glede na temperaturo delati.

Ko boste naslednjič pomislili na to kako vroče je, ko greste za pol ure iz pisarne na kosilo se spomnite na zgoraj omenjene ljudi. Mogoče vam ne bo več tako vroče. In mogoče boste razumeli, da ste lahko celo srečni, ker ne delate nekje na soncu zunaj. In ja, ti ljudje so tisti, ki jim nič ne pomagajo opozorila in nasveti medijev kako ravnati ob vročinskem valu.

Ampak dvomim, da se koga to dotakne. Hočemo vse in to takoj. Brez empatije in brez razmišljanja. Škoda …

Meni je vroce kaj pa delavcem ki delajo cele dneve na vrocem soncu
Meni je vroce kaj pa delavcem ki delajo cele dneve na vrocem soncu
  1. zelo empatično razmišljanje.
    Nihče jih ne opazi.
    Včasih odnesem kako flašo mrzle vode z domačim melisinim sirupom delavcem, ki obnavljajo Srednjo Glasbeno šolo. So presenečeni.
    Danes šla na trg, nasproti mene tok turistov, med njimi pa en delavec, ki rine samokolnico z vrečo cementa.

Komentarji so zaprti.