Ker imajo v katoliski cerkvi prav nore ideje kako priti do davkoplacevalskega denarja, o cemer so danes pisale Finance, namrec, da bi drzava jim vsako leto namenila 3,2 miljarde sit iz proracuna, oz. 2000 sit po verniku. In v to mosnjo naj prispevam tudi jaz, ki sem tako hudicevo proti cerkvi (ja, saj vem, institucijo imam v mislih)! Ne, to pa ne bo slo! Cerkev ima svoje premozenje, ima nepremicnine, ima ogromno posesti, vse to je neobdavceno, vse to oddajo v najem in za to ne placujejo drzavi davka, dobivajo prispevke, ki so neobdavceni, dobivajo placane mase, krste, birme, pogrebe in za to ne placujejo davka! In potem naj jim jaz, kot davkoplacevalec se prispevam denar! Pa saj nisem padel z lune (ceprav marsikdo trdi obratno).
Naj se naredi red. Vsak, ki se je v zadnjem popisu prebivalstva opredelil za katolika naj placuje lepo cerkveni davek. Naj bo za zacetek 5k sit letno :) Pa bomo pri naslednjem stetju videli stevilo katolikov :) Jaz sem se opredelil za vesoljca, ker je bila tudi taksna moznost, sem pac racunal na razvoj tehnike in potem bi sel med prvimi tja nekam gor v zrak :)

3 Responses to Cerkveni davek

  1. had_kreten says:

    ti had si prow en demonski brezverec! kej maš proti Cerkvi?!? sram te bodi!!!!!

  2. had says:

    seveda sem.. ampak za razliko od tebe, znam stvar ki sem jo napisal, tudi obrazloziti.. ti pa samo zali cloveka.. pa saj je to povsem razumljivo :)

  3. […] Cerkev se ima za civilno druzbo, ker ima tako veliko stevilo ovcic, ki ji slepo zaupajo in ubogajo, kar njeni veljaki recejo ali napisejo. Upam, da bodo pri nas uvedli cerkveni davek, naredili popis prebivalstva in potem ugotovili stevilo katoliko v Sloveniji. Definitivno bodo stevilke prinesle razocaranje za cerkvene veljake, edino ce se ne bodo pri popisu “dogajale napake”. In zakaj sploh razmisljam o civilni druzbi. Danes sem zasledil, da naj bi bilo v Sloveniji preko 200000 homoseksualcev (lezbijk), kar pa dejansko je velika stevilka. In ce ima lahko cerkev ob nedeljah prenose mas na RTV Slo in prenose ustolicenj vsakega duhovnika, namesto da bi prenasali nogomet, potem bi lahko 200000 ljudi, ki so prav tako del civilne druzbe, zahtevali svoje oddaje, oz. svoj program. Me zanima, ce gre moje razmisljanje v napacno smer in ima samo cerkev privilegije v Sloveniji, ali pa se deluje po principu enakosti med vsemi. Vem, vem, optimist sem!   [link] […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.