Iztok, ki se vedno nima bloga, je imel sluzbene opravke v Posocju in naju z Barbko povabil, da se mu pridruziva pri odkrivanja lepot Soce, pri pogledih na bungee, do kopanja v Soci in pa ogledu svetovnega pokala v skokih z visin v Kanalu na Soci.

Svetovna udelezba, tekmovalci iz destih drzav, Avstralije, Kolumbije, Ukrajine, Nove Zelandije, Maroka, so skakali iz mostu, kateremu so dodali se oder, tako da je bila skupna visina 23.8 metrov. Neverjetni skoki, ki so gledalcem zaprli usta in tisina, ob kateri je bilo slisati samo tok reke, so bili spremljevalci prireditve.

Beseda pogum ni dovolj, niti jajca, ki jih ti skakalci definitivno imajo ne opisejo tega. Uzitek ob gledanju prostega pada in vseh saltah in vrtenju v zraku naredijo prireditev zanimivo za obiskovalce. In organizatorji so se izredno potrudili. Upam, da jim danes, ko je uradna tekma, vreme zdrzi in da bo veliko atraktivnih skokov.
Iztok, se priporocava se za kak izlet :evil:

5 Responses to Svetovni pokal v skokih z visin

 1. Milan'che pravi:

  Ej sem gledal dons reportažo po TV. Norci so, noro adrenalinsko, d best.

 2. had pravi:

  res je.. noro.. sploh, ko kar naenkrat prileti nekaj v vodo in ti ni jasno, ce je kdo slucajno padel z mostu, ali pa je ze skocil.. imajo jajca!

 3. mloncar pravi:

  Teh skokov s mostu v Kanalu na Soči še nisem v živo gledu (verjamem, da je super), ampak nekaj podobnega se je letos že tretjič odvijalo v Radečah na dnavih splavarjenja! V radečah skačejo s starega železnega mostu, s višine dobrih 20m. Pred dvemi leti sem is skoke ogledal s brižin reke Save, lansko leto pa iz čolna.. ..res neverjeten občutek, ko 10m stran od tebe prileti nekdo s 20tih metrov v vodo! Letos sem skoke žl zamudil (druge obveznosti).

 4. had pravi:

  kdaj pa so ti dnevi sicer? ker to bi pa rad videl.. ce bolj mirna voda in pa vec prostora okrog.. saj tudi tukaj v kanalu prileti mimo tebe kot kamen :) pa vedno pravilno pade v vodo.. nihce ni hotel na ploh :)

 5. mloncar pravi:

  dnevi splavarjenja so vsako leto, ponavadi tretji teden v juniju! vendar so tam skoki bl na amaterski ravni, tako da se je že zgodilo, da je kdo “malo” bolj nerodno priletel v vodo.

  skok zgleda pa nekako takole:
  http://www.mobisux.com/album/data/500/23009skok.wmv

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.