had blog roni kordis had blog roni kordis

Bogi: e-literatura?

Naslov posta je iz spletne strani 22. knjižnega sejma. Če je besedna napača, ali ima globji pomen, mi je vseeno.
Marko me par dni nazaj pokliče in vpraša, če bi se udeležil debatne kavarne, kjer bi imel par Siolovih blogerjev. Seveda je bil moj odgovor pritrdilen, ne iz ekshibicionističnega vidika, kot pa iz vidika, da se blog pojavi tudi med kliko, ki prisega na tiskane izdaje. Dva različna svetova, ki pa se laahko odlično povezujeta. Roko na srce, bi kateri od blogerjev zavrnil ponudbo?
Da ne bom dolgovezil.
Dajana, Gušti in Had by Marko Crnkovič
Crnkovič spodnjega komentarja ni hotel objaviti na svojem blogu – je to “open community”? by cookie
Ko imenom dodaš obraze by Helena Čerin
Blogerji na knjižnem sejmu by lonia
O okrogli mizi o bloganju v CD… by Robi
Moj blog je lahko tudi dnevnik by ulica na blog 3

Tokrat pač ne bom kritičen, kajti povsem se strinjam, da ima vsak pisec bloga lahko svoj pogled na stvari. In ravno to je gonilo blogov. Ta čudovit pogled posameznika na stvari.
In ko se enkrat izpostaviš, obstaja možnost “linča”. Lahko se braniš in zagovarjaš svoja stališča, se braniš v nedogled in ne rešiš ničesar, ali pa vse skupaj lepo preskočiš in živiš naprej. Povsem preprosto. Vsak ima pravico do lastne izbire.
Vprašanja zakaj je nekdo bran in zakaj nekoga klikajo, oz. zakaj se nekdo pojavlja povsod, bi seveda bile v kontekstu tega posta, ampak na to sem že parkrat odgovoril. Je pa zanimivo, da nekdo, ki je prisoten na takšni debati, ne pristopi bliže in se predstavi in bi lahko skupaj nadaljevali z bolj konstruktivno debato v kakšnem drugem okolju. Tako pa sva jo nadaljevala sama s Tomažem. In idej je bilo cel kup.

Jeap. Takšen je moj pogled na današnji dan. O vsem ostalem pa je bilo že vse napisano :evil:

  1. berem omenjene linke, pa berem komentarje, pa razmišljam. zakaj toliko negativizma okrog tega. a bo slovenec upal prestopiti prag miselnosti: če je me(n)i crkn’la krafa, pol pa naj še sousedu

    zakaj govorite/pišete, da je to kiks? pa sami naredite boljše!

  2. Hihi :D

    Super, da se gre public, da ne izgledamo kot skupinica malih geekov, ki se dobi enkrat na leto in potem besno oddrvi domov tipkat in pregledovat CF kartice. Za začetek trije (poznam le tebe, pa se mi zdiš ok izbira, o drugih dveh ne bi, ker se mi vsaj en ne zdi fajn izbira, hh), kasneje pa morda še kdo. Je to izpadlo bolj kot blog popstars ali je bilo tudi kaj tehničnih obrazložitev? Bo morda na voljo kak mp3, morda celo video?
    Upam, da ti je bilo kul in da boš še kanček bolj poglobljeno napisal o vsebini debatice. Hvala.

Komentarji so zaprti.