had blog roni kordis had blog roni kordis

Nekaj nenapisanih pravil bloga had.si

Zadnje čase dobivam na mail cel kup ponudb za sodelovanje, prošnje za podporo oglaševalskim akcijam, prošnje za linkanje, prošnje za objavo, itd..
Res je, rad pomagam vsakomur in usluge nikoli ne pričakujem nazaj. Vedno sem zagovarjal pravico do obveščenosti, v danem primeru ljudi ki me berejo in ki sodelujejo v dvosmerni komunikaciji z menoj.
Vendar obstajajo tudi izjeme.
Ponudbe za sodelovanje, ki jih dobivam so v večini primerov takšne: “jaz bi s teboj rad delal kakšen projekt.. nekaj v smislu bloga.. malce besedila, malce fotk in oglaševanje.. če imaš kakšno idejo, kaj bi lahko delala, mi jo sporoči!” Hmmm. In zakaj hudiča bi jaz to hotel narediti? A zaradi zgoraj napisanega samaritanstva? No ja, v takšnem primeru ni odgovora, kajti podprem lahko dobro idejo, če me kdo povabi k sodelovanju.
Prošnje za podporo oglaševalskim akcijam! Zelo rad pomagam, če se le da. Vendar samo v primeru, da je budget za oglaševanje enak 0 in da mi je ideja zanimiva. Nikakor pa ne bom podpiral oglaševalskih akcij, katere imajo precej zajeten kupček denarja, vendar zakaj ne bi had naredil stvari zastonj? Saj on vedno dela vse zastonj. Res je, lahko naredim zastonj, vendar potem lahko postane blog en kup oglaševalskega sranja, zgubi svojo bit in zakaj bi potem sploh še obstajal!
Prošnje za linkanje. Zelo rad dodajam linke v blogorolo, vendar je treba upoštevati tudi dejstvo, da je blogorola odraz in napotek za bralce bloga, kaj je dobro in kaj v bistvu jaz priporočam. Priznam, vsake toliko časa malce spremenim vse skupaj, vendar se mi to zdi precej nepomembno opravilo. Veliko boljše se mi zdi za vse blogerje, da pustijo komentar in preko tega dobijo veliko več obiska na lasten blog, kot pa preko klikov v blogoroli.
Prošnje za objavo. Jeap, tudi to dobivam. Celoten spisan tekst, ki naj bi ga objavil na svojem blogu! Vendar na žlost to ne gre skozi. Če se grem PR, potem se ga grem sam, s svojimi besedami. Če se grem novičkarstvo, se ga grem po svojih pravilih. In če pišem o določeni stvari, je vedno zadaj samo moje mnenje in definitivno ni to že napisano sporočilo, ki sem ga jaz samo objavil.

Določena pravila “fair playa” morajo obstajati. Sicer se vedno lahko naredijo izjeme in pravila so vedno zato, da se kršijo. Osnovne iztočnice morajo biti, da se ve, kaj se lahko in kaj se ne sme. In priznam, da mi včasih preprosto zmanjka časa, da bi odgovoril na maile, ki jih dobivam in jih preložim na kakšen drug dan in potem seveda na to pozabim. Se opravičujem. Časa je pač malce premalo za vse stvari, ki bi jih rad počel in ki jih počnem. Nikakor pa pri nobeni nočem biti samo polovičkar!

p.s.: če kdo prodaja 4 ure viška/dan, se javim!!

 1. @had

  Ti, bi blo ful kul če bi sodelovala. Dejva nekaj skup narest. Nekaj ful dobrga. Ti se spomn kaj bi lahk skup delala, pa mi povej, ok?

  :evil:

 2. se dobro da meni vse odgovoris :) btw – izkoriscat se pa v kapitalizmu res ne pusti :)

 3. Ja, sej se opazi kdaj je sporočili napisana na silo zarad tovrstnih mejlov in to v večini primerov zmanjšuje kredibilnost bloga.

  Drugač pa glede viška časa, bi marsikomu prav prišu ja. Feniks ) je sicer ponujal 6 ur viška časa za en dan, ampak si že prepozn ker se je že odloču komu jih bo podaril :)

 4. Zanimivo, napisana nenapisana pravila bloga.

  Had, kdaj boš začel prebirat napisano za seboj?

  (in najbrž se ti bo sedaj spet zastavilo kakšno vprašanje)

 5. Četudi bi res bil funkcionalno nepismen bi bil še vedno na boljšem, saj gre za stopnjo višje od (recimo ji splošne) nepismenosti.

  Ali pač gre za oksimoron in ga samo ne razumem, ka-li?

  Se mi je pač zastavilo vprašanje, kako so lahko nenapisana pravila zapisana. In se mi je zastavilo vprašanje zakaj te tako rad berem. In porodil se mi je odgovor na sebi, zastavljeno vprašanje in odgovor je, da zato rad berem hada, ker je zanimivo brati odraslega na pismenem nivoju osnovnošolca.

  Užitkarski pozdrav!

 6. Ali pa hada bereš rad, ker misliš, da si pametn k svina in veš, da ima had na blogu veliko obiska, to dejstvo pa izkoriščaš v ta namen, da vsem pokažeš kako si pametn k svina, timeless.

  Morebiti je čas, da si poiščeš drug hobi.

 7. Zadne čase opažm, da smo blogerji zelo oblegani z brezvezniki, ki samo pljuvajo vsepovprek.

 8. Tomaz, vam je pa res težko.

  Zastavlja se mi vprašanje, zakaj je tako?

 9. had…..travico pokosit aha, zrasla je,padavine se obetajo.Ravnaj kot Crnkovič (delet).

 10. @nada: a ves, da se ravno odpravljam to pocet :) z novo kosilnico :) kljub temu, da je nedelja..
  brisal ne bom.. naj ostane za opomin :)

Komentarji so zaprti.