had had

Statistika / obiskanost bloga had.si za leto 2019 – 932.402 obiskovalcev

Leto je naokoli. Čas za statistiko in številke. Kljub temu, da se je zadnja leta veliko govorilo o tem, da so blogi mrtvi, očitno temu ni povsem tako. V letu 2019 je blog had.si obiskalo 932.402 obiskovalcev (skoraj milijon), kar se mi zdi dokaj dobra številka, ki so zgenerirali preko 2.500.000 prikazov vsebin (1.57 prikazov na obisk). Seveda je tukaj še precej možnosti za izboljšave in zadnje mesece leta 2019 sem se jih tudi lotil – in številke so precej bolj obetavne.

Obiskanost had.si v letu 2019

Spodaj so podatki iz Google Analytics, kjer so podatki o obiskanosti. Čas trajanja na blogu je precej kratek, kar je posledica obiska iz družbenih medijev – na žalost še vedno velja, da je ta obisk dokaj nekvaliteten in ljudje zgolj kliknejo in oddidejo s strani.

Statistika bloga had.si za leto 20192

Demografija had.si v letu 2019

Več obiskovalcev je ženskega spola – ali to pomeni, da sem lahko sedaj “beauty blogger”? Vesel sem, da je največ obiskovalcev starih med 35 in 44 let in da ne targetiram 16 letnikov. To, da me spremljajo tudi precej starejši obiskovalci – več kot 10 odstotkov je starejših od 65 let, pa mi je še posebej v čast!

Statistika bloga had.si za leto 20193

Od kje ste prihajali obiskovalci na had.si v letu 2019

Največ obiskovalcev pride na blog preko iskalnika (organic search), ki prinaša tudi najbolj kvaliteten obisk. Ker nimam clickbait naslovov in z vsebino ne zavajam, mi je to še posebej všeč.

Sledi direkten obisk, ki ga je precej. To ste bralci, ki me vsak dan berete – hvala vam. Potem pa sledi obisk iz družbenih medijev, ki je manj kvaliteten, ker smo se naučili, da malce drugače konzumiramo vsebine, ki so objavljenje na družbenih omrežjih.

Statistika bloga had.si za leto 20196

Mobile / desktop / tablet

Največ obiskovalcev bloga obišče blog preko svojih mobilnih telefonov – skoraj 63 odstotkov. Sledi obisk z namiznih računalnikov – 33 odstotkov. In obisk s tablic je precej minoren.

Statistika bloga had.si za leto 20197

Brskalniki

Na prvem mestu je Chrome s preko 62 odstotki. Sledi mu Safari z 11 odstotki in na tretjem mestu je Firefox s šestimi odstotki. Priznam, ta podatek me je malce presenetil, saj sem bil prepričan, da je veliko več uporabnikov Firefoxa

Statistika bloga had.si za leto 20194

Mobilne naprave

Še podatki o mobilnih napravah preko katerih dostopate do bloga. Na prvem mestu je iPhone s 15 odstotki. Sledi mu Huawei in na četrtem mestu je Samsung S7 …

Statistika bloga had.si za leto 20195

Še par vsebin, ki so imele veliko obiska:

Hvala vsem, ki me berete, ki me sledite in ki me vzpodbujate. Glede na številke in kilometrino, bi bil mogoče čas, da preimenujem blog v medij in da se začnem prijavljati na razpise in pobirati denar od oglaševalcev. V končni fazi imam več obiska kot marsikateri medij, ki ima zaposlenih več ljudi – jaz sem sam in to še vedno delam zgolj ljubiteljsko … Očitno pa imam voljo, kljub vsemu sranju in polenom, ki sem jih dobil zadnje leto pod noge …

Še enkrat – hvala vam!

Hvala Siel za najboljše gostovanje, brez katerega zgornjih številk ne bi mogel doseči.

had
Foto: Tomaž Kos
  1. Had, kakšni pa so deleži brskalnikov na namiznih računalnikih? Pa tudi zanimivo bi bilo vedeti, po čem tale analitika tako natančno določuje naše spole in starost, sploh če blog obiskuješ direktno in zraven nisi prijavljen v Google ali FB …

Komentarji so zaprti.