had had

Leto 2020 v številkah / had.si statistika / 1.390.830 obiskovalcev

Leto je naokoli. Leto, ki bi ga verjetno večina rada takoj pozabila in izbrisala iz spomina. V Sloveniji se je pojavil Covid-19, dobili smo novo vlado in dobili smo odloke, ki se vsakodnevno spreminjajo. Tudi blog je šel v tem letu v to smer, kajti v teh časih se mi je zdelo pomembno opozarjati na vse neumnosti, ki jih je sproducirala ta vlada in ki bodo ostale zanamcem, ko se bodo čez leta spraševali kaj se je dogajalo leta 2020. Toliko neumnosti na enem kupu, da si nisem mogel kaj, da se ne bi posvetil tej temi. Pa vendar nazaj k statistiki.

V letu 2020 je blog had.si obiskalo 1.390.830 obiskovalcev, ki so zgenerirali 7.902.386 prikazov vsebin (2.60 prikazov na obisk). Številka se mi zdi za Slovenijo precej dobra, sicer je še prostor za izboljšave, ampak to bi pomenilo veliko več udejstvovanja in predvsem vsebin, ki bi bile zgolj “clickbait”.

Najbolj obiskane vsebine na had.si v letu 2020

Glede na to, da so se letos veliko ukvarjali z menoj v desnosučnih medijih (Nova24, Demokracija, na njihovi “televiziji”) je vse bolj očitno, da nekaj delam prav. Letos sem tudi dosegel dnevni rekord obiskovalcev – s temo o “množičnem obisku turistov iz Slovenije, ki so šli na obalo” in posledično smo dobili omejitev gibanja izven meja občin – pri čemer so levji delež imeli mediji, ki so poročali vse prej kot realno o obiskih turistov.

Ker ne obstaja možnost izbira tega leta, grem raje k faktom.

Obiskanost had.si v letu 2020

Spodaj so podatki iz Google Analytics o obiskanosti bloga. Čas trajanja obiska mi je uspelo v primerjavi z lani podvojiti, kar se mi zdi precej zanimivo.

google analytics had1

Obiskanost had.si v letu 2020 (mesečno)

Marec je bil mesec, ko me je obiskalo 315.883 obiskovalcev. Kar lepa številka, ki je posledica Covid-19 ukrepov in vladnih nebuloz, ko so prevzeli oblast. Ljudje so iskali informacije, ker jih vlada ni bila sposobna skomunicirati.

google analytics had3

Obiskanost had.si v letu 2020 (dnevno)

Zakaj Pop TV laže o množicah ljudi na Bledu, Portorožu in drugje? je bil najbolj obiskan blog zapis v enem dnevu. Ta zapis si je prebralo več kot 200.000 obiskovalcev, kar je za Slovenijo odlično. V enem dnevu preko 160.000 obiskovalcev. Ko bi bil vsak dan takšen!

google analytics had2

Hvala vsem, ki me berete, ki me sledite in ki me vzpodbujate. Kljub temu, da je bilo v letu 2020 tako veliko napadov name s strani trolov s Trstenjakove, da sem že potihem razmišljal, da bi nehal pisati. Ampak jim ne bom dal tega veselja. Naj se mečejo na zobe, ustvarjajo nove in nove profile, ki grozijo, žalijo, lažejo. Ne bom jim uspelo. Vsaj ne pri meni, ker so postali povsem prozorni in predvidljivi.

Še enkrat – hvala vam!

Hvala Siel za najboljše gostovanje, brez katerega zgornjih številk ne bi mogel doseči.

had
had

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja