Leto 2012 se je zaključilo in spet sledi moja omiljena statistika bloga had.si – Google Analytics za leto 2012, s katero postrežem vsako leto. Ponavadi sem to počel zadnji dan v decemberu, tokrat pa se je vse skupaj malce zamaknilo.  Ampak pred tem še pogled na statistiko prejšnjih let:

V letu 2012 je bilo opazno zmanjšanje obiskovalcev, ki se je začelo že leto poprej. Razlogi so bili znani – manjše število blogerjev, posledično tudi manj povratnih povezav, predvsem pa veliko več uporabnikov družbenih omrežij. Vendar je bil ta trend povsem pričakovan – tudi par “virov” obiska v letu 2012 se je zamenjalo. Prav tako je opazno zmanjšanje števila objav “pornografske” vsebine, ki je v preteklih letih generirala zelo veliko obiska. Posledice malce drugačne “politike”, ki se je poskušam držati na blogu.

statistika2012_4

 

  • Število uporabnikov Firefoxa je še vedno na prvem mestu, vendar se povečuje število uporabnikov Chromea!

statistika2012_3

  • Največ obiska generira Google, za njim je Facebook in šele potem nekje daleč zadaj (manj kot 10% Google obiska) generiran najdi.si

statistika2012_2

 

  • Številke obiskov z mobilnimi napravmi še vedno ni doseglo svojega vrhunca, ampak številke so vsako leto precej lepše

statistika2012_1

Odvisno od tega, kaj vse bo spremenil Google v letu 2013 in bo vplivalo na obisk, bo tudi število obiskovalcev. Ampak sam še vedno trdim, da je vsebina kralj in da lahko z dobro vsebino pridobiš tudi bralce.