Preko 110000 unikatnih obiskovalcev v zadnjem mesecu Preko 110000 unikatnih obiskovalcev v zadnjem mesecu

Preko 110.000 unikatnih obiskovalcev v zadnjem mesecu / hvala bralcem in obiskovalcem

Na začetku pisanja bloga sem precej pogosto objavljal statistiko obiska. Zadnja leta tega ne počnem, ker je bilo precej kritik nad tem “dičenjem”. Ampak tokrat jo objavljam in se zahvaljujem bralkam in bralcem za obisk bloga in branje zapisov, ki jih sproduciram.

To, da blog, ki ga pišem sam in zanj nisem plačan (razen, če kdo klikne na Google oglase) mesečno obišče preko 110.000 unikatnih obiskovalcev ni tako slabo. V bistvu je celo dobro, glede na to, da je bilo vmes poletje in da mi je pisanje precej pomagalo ko sem se soočal z grožnjami in lažmi Vladima Luckze.

In ko primerjam obiskanost svojega bloga z medijskimi portali, ki so na lestvici MOSS, potem ugotovim, da mi sploh ne gre slabo (ja, zavedam se, da je njihova metrika merjenja povsem drugačna kot pa je Google Analitika). V bistvu mi gre precej dobro, še posebej če se zavedam, da medijskih portalov ne ureja in vsebin ne ustvarja zgolj ena oseba, ampak celotno uredništvo. In za to so ljudje plačani. Jaz pač nisem.

Ko sem že pri statistiki, lahko omenim samo še, da mobile first dejansko drži, saj je sedaj razrez obiskovalcev:

 • 72 odstotkov jih dostopa preko mobilnih naprav
 • 23 odstotkov jih dostopa preko računalnikov
 • 5 odstotkov pa preko tabličnih računalnikov

Še ena stvar se mi zdi pomembna. Namreč kako pridejo obiskovalci na moj blog:

 • 42 odstotkov preko iskanja (organic)
 • 41 odstotkov direktno
 • 9 odstotkov preko družbenih medijev
 • 8 odstotkov preko drugih napotiteljev

Hvala vsem, ki me klikate, berete in mogoče in se ob mojih zapisih za trenutek zdrznete in pomislite o temah, ki jih odpiram. Zavedam se, da sem čedalje manj všečen. Zavedam se, da velikokrat “ščijem proti vetru”.

Verjetno velikokrat izpade, da sem plačan za svoje pisanje – pa naj še enkrat omenim to – ne, nisem! Nihče ne financira tega, za menoj ni nobenih stricev iz ozadja, nobenih interesnih združenj ali kogarkoli, ki bi mi dal denar za svoje pisanje. Prav tako ni nikogar, ki bi mi dal denar, da ne bi pisal o stvareh o katerih pišem. Še vedno gre za moj hobi, ki mi sicer vzame precej časa, predvsem pa energije, ampak je tudi “kanal”, kjer se sprostim. Verjamem, če bi bil malce podjeten, bi lahko vse to precej dobro monetiziral, predvsem pa bi postal “influensar”. Pa vendar to ni moj svet. Moj svet je bolj preprost in moje prepričanje je vse prej kot “hit and run” poslovni model.

Hvala!

/sarkazem mode on/ ker sem vse svoje tviter in instagram in youtube in facebook sledilce kupil (prosto po Vladim Luckza), me čudi, da me sploh kdo klikne in bere. Verjetno so to boti, ki klikajo, ali pa to delam sam cel dan, da si klikam po blogu in nabijam obisk /sarkazem mode off/ 

Preko 110000 unikatnih obiskovalcev v zadnjem mesecu
Preko 110000 unikatnih obiskovalcev v zadnjem mesecu
 1. vedno sem se spraševal kaj je to unikatni obiskovalec???,
  ko se piškotki ne uporabljajo
  in cela firma pride v internet z enim naslovom ali pa ko se enemu obiskovalcu vsakih par ur spremeni ip

 2. Čestitam! Za številne slovenske blogerje je to zavidanja vredna številka, saj se z njo lahko pohvalijo le zares redki. Je pa takšen uspeh hkrati tudi dokaz, da pot do uspeha ne pozna bližnjic in da so kakovostne ter aktualne vsebine edini pravi recept za zmago. Tvoj blog spremljam že dlje in v vsakem novem zapisu res uživam. Želim ti še dvakrat toliko obiskovalcev in obilico veselja pri nadaljnjem ustvarjanju!

Komentarji so zaprti.