Bitcoin preko 60.000 dolarjev / ste zamudili ta vlak?

Zadnje dni je zopet veliko govora o bitcoinu. Kako pač ne, če je njegova vrednost presegla 60.000 dolarjev – v tem trenutku je njegova vrednost že preko 63.000 dolarjev. Najvišjo vrednost je sicer bitcoin dosegel 10. novembra 2021, ko je bila njegova vrednost 68.789 dolarjev. Seveda temu sledijo tudi debate o zamujenih priložnostih in o tem, kako bodo taisti ljudje investirali v bitcoin ob naslednjem padcu, ker sedaj je cena previsoka in si ne upajo vstopiti na trg.

Ko bitcoin raste, se veliko govori o njem. Ko pada, je tišina. Povsem predvidljiva situacija. V teh dneh, ko se vrednost bitcoina bliža najvišji vrednosti v zgodovini – 10. novembra 2021 je bila vrednosti bitcoina 68.789 dolarjev so družbena omrežja zopet polna debat o tem, predvsem pa pametovanj o naložbi v kriptovalute.

Ja, če bi leta 2011 investiral par sto evrov v bitcoine, bi bil sedaj ornk milijonar. Če bi lansko leto, ko je bila cena bitcoina, investiral vanj 100.000 dolarjev bi imel sedaj približno 350.000 dolarjev v bitcoinih. In tako naprej. Denar dela denar in če ima nekdo denar, ki ga lahko mirno pogreša, potem ni težav, če ga vloži v kripto trg in posledično ga tudi izgubi. Če gre za življenjske prihranke ali pa denar za reševanje stanovanjskega problema, pa je to že druga zgodba. In posledično je odločitev precej težja.

Zvoniti po toči je vedno prepozno. Tudi če bi včeraj ob 18. uri nekdo kupil en bitcoin, bi imel danes 4.000 dolarjev več. Ampak zopet gre za tveganje. Gre za igranje, ki lahko prinese izgubo. In ker v teh dneh veliko ljudi kupuje bitcoine, gredo cene navzgor – no, gredo zaradi EFTjev, ki množično kupujejo bitcoine, ampak to se pozna vsem.

Pohlepnost je pač gonilo dviga cen. In za tiste, ki hodlajo bitcoine, je tale čas ves kot odličen. Za vse ostale pa še ena izgubljena priložnost, ko bi lahko obogateli, pa vendar niso v pravem času imeli dovolj jajc, da bi skočili na ta vlak.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja